Over één week is het zover! In het weekend na hemelvaart vindt de eerste editie van Sint Hubert kumt los plaats op 10, 11 en 12 mei op het Nel Neul plein.

Gedurende het evenement kan iedereen gratis gebruik maken van een divers aanbod attracties en in de avonduren zal het programma in het teken staan van bekende DJ's op de vrijdag, bekende lokale bands op zaterdag en een gezellige afsluitende DJ op zondagavond. 

Aanbod attracties

Tijdens het 3-daagse evenement is er aanbod van spring- en actiekussens voor alle leeftijden. Er is zowel aanbod voor de allerkleinsten, op het legokasteel, maar ook voor een leeftijdscategorie hoger, waarbij we ze graag uitnodigen op de Giant Roller. Klim omhoog, bedenk een goede tactiek en haal zo snel mogelijk de overkant. Is dit niet uitdagend genoeg? Dan kun je jezelf prikkelen door de meeste punten te halen tijdens de Sweeper challenge! Door op het juiste moment de armen te ontwijken, maak jij kans om Man/Woman of the Match te worden! Of zie jij een leuke competitie aankomen met je vrienden of teamgenoten? Tijdens Sint Hubert kumt los kan het allemaal. We houden nog één attractie geheim, want deze zal voor het eerst getoond worden tijdens Sint Hubert kumt los! Op vrijdag en zaterdag zijn de attracties open van 15.00-21.00 uur en op zondag van 13.30-20.00 uur.

Middag programma

Op vrijdag starten we de dag om 15 uur met de poppenkast van Piet & Bep op het podium voor de allerkleinsten. Vanaf 17.30 uur heeft 't Kreatief een rol in het programma en dagen ze de jeugd uit met diverse competitie-elementen tijdens de ‘Sweeper challenge’. Deze zal afgesloten worden met een XXL-kinderdisco, waarna het avondprogramma start.

Op zaterdag starten we op het podium met een prikkelarm uur van 15.00-16.00 uur, waarbij we geen muziek zullen draaien. Vanaf 16 uur draait er opnieuw achtergrondmuziek. Tijdens het vertier op de attracties zullen de kinderen vermaakt worden met een ‘Kindershow’ die de fantasie van de kinderen tot leven brengt. 

Zondag staat in het teken van de familiedag. Kom met je ouders, verzorgers, opa's en oma's naar het Nel Neul plein vanaf 13.30 uur en geniet van de optredens van diverse lokale artiesten op het podium. Onze eigen harmonie ‘Ons Genoegen’ trapt het programma af met diverse muzieknummers. Daarna wordt het programma vervolgd wordt door zangkoor ‘Vals Plat’, dweilorkest ‘Ut Mekkert’, dansgarde B.OK & de Bokkepootjes, dansoptredens van Keep on Movin’ en Toeternietoe als afsluiter. Kortom, de hele middag vertier voor eenieder.  

Avondprogramma

Vrijdag vanaf 18:30 uur neemt DJ SilSation de muziek over. Daarna kunnen de bezoekers zich opmaken voor een avond met diverse muziek uit de 90's, 00's en de echte houseplaatjes waarmee Djenz zal starten vanaf 19.30 uur. Uiteraard zorgen we voor een divers vermaak, want om 21.30 uur zetten DJ DUUKIE&PEER de boel op z'n kop. Van guilty pleasures tot echte houseplaten, ze maken er een feest van! De afsluiter van de avond is DJ Djay-B die echt even gaat knallen met zijn allround freestyle plaatjes uit de jaren ‘90, maar dan in een nieuw jasje.

Zaterdag start het avondprogramma om 18.30 uur met het fantastische dj-duo: Flashback Fusion. Dit duo uit Rijkevoort draait al 25 jaar de grootste top 2000 hits. Zodra iedereen warmgedraaid is, neemt om 19.30 uur de eerste band, The Rockonteurs, het voorprogramma op zich. Bandleden bekend van Mannen Zonder Stekkers, BUTS! & Blue Night komen met een nieuw repertoire. Met quilty pleasures uit de 80's en funkende tunes uit de 90's laten ze meer dan 40 jaar podiumervaring zien. De avond wordt vervolgd door onze befaamde band Monkey Business. Ze hebben een breed repertoire en spelen pop en rock classic songs, denk aan hits van de Rolling Stones, Golden Earring en Anouk. De band speelt op diverse Nederlandse podia en heeft dit jaar een zesde tour gepland staan in Engeland. De band bestaat o.a. uit onze Sint Hubertse zangeressen Sophia van Dommelen en Astrid Geurts (gast zangeres)! 

Op zondag wordt vanaf 19.00 uur uw aandacht getrokken tijdens de show van de illusionist Sander Smits die het publiek laat verbazen met zijn trucs. Een onvergetelijke reis door de wereld van magie voor jong en oud! Het publiek kan vervolgens terugkijken op een fantastisch weekend en dag drie afsluiten met een aantal heerlijke feestnummers van feest DJ Joost. Joost neemt je mee in een wervelende muziekmix, waar de skihut hits, top40 hits, r&b-stampers en oldiekrakers je om de oren vliegen!

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dan kunt u ons volgen op Instagram of Facebook. Tevens staat het volledige programma op de 2e pagina in deze krant. Heeft u vragen of suggesties? Laat het weten via ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We kijken uit naar een fantastische start van ons eerste dorpsfeest. Tot dan!