Op dinsdagavond 23 april 2024 heeft Juliana Vrouwen 1 de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter UDI’19 Vrouwen 2 tot een goed einde gebracht. De 2-0 overwinning zorgde ervoor dat alle vier de wedstrijden in april winnend werden afgesloten en het team hoopt dat in de maand mei nogmaals te realiseren.

Op papier leek nummer twee Juliana een makkelijke avond tegemoet te gaan, echter in theorie is het verschil groter dan in de praktijk. Ondanks dat UDI’19 laatste staat, kwam het voetballend aardig mee, maar zoals vooraf door de Udenaren zelf werd aangegeven komt de ploeg moeilijk tot scoren.

Merle Kerkhof, die Anne Derks in het doel verving, had dan ook een rustige avond hoewel ze bij een 0-0-stand eenmaal gestrekt naar de hoek moest om een knappe redding te verrichten.

Juliana had op dat moment al op voorsprong kunnen staan: Ivora Gerrits tikte de bal bij een hoekschop van dichtbij over en een doelpunt van Daisy Keijzers werd door scheidsrechter Hendriks afgekeurd nadat een Udense speelster de bal hard in het gezicht had gekregen.

De voorsprong kwam er alsnog vlak voor rust toen Inass Bouaazzaoui de bal veroverde, zichzelf knap vrij frommelde en vanaf ‘de zestien’ met links de bal hard in de kruising schoot.

Sem Hermens, die in de eerste helft telkens als een wervelwind voorbij haar tegenstandster en voorlangs de vele supporters raasde, plaatste direct na rust de bal tegen de buitenkant van de paal. Juliana hield de druk erop en dit resulteerde in de bevrijdende 2-0 toen invalster Iza van Dommelen de bal ook in de kruising mikte. Een fijne bijkomstigheid van de overwinning was de rentree van Cindy Strijbosch na drie maanden blessureleed en we hopen dat in de komende twee weken nog meer speelsters kunnen terugkomen van een blessure.

Op zondag 12 mei 2024 staat namelijk om 12.15 uur de topper tegen nummer drie EGS’20 Vrouwen 1 op het programma. Om 11.00 uur speelt Juliana Vrouwen 2 in Afferden tegen Maasduinen Vrouwen 1, nadat het eerst nog op 2 mei 2024 om 20.30 uur op ons eigen sportpark in actie komt tegen SV United Vrouwen 1. Tijdens deze wedstrijden kunnen we alle steun goed gebruiken!