AH Bonus

Géén prinsenpaar, wel boerenpaar in 2003 en dan nu deze titel. Dat is iets waar we samen weer echt van gaan genieten, al dus de ‘kersverse’ Klotstèker van het jaar, Jan Selten.

Een onderscheiding die hij zeker heeft verdiend. Jan heeft een enorme lijst achter zijn naam staan, zeker als het gaat om het vrijwilligerswerk in Wilbertoord maar ook daar buiten.

Naast zijn baan als tegelzetter, is Jan, vanaf ongeveer zijn 20ste jaar, overal te vinden in de kroegen in de buurt. Niet alleen om uit te gaan, maar vooral om te oberen. Zo werkte Jan geen 5, geen 6, maar 7 dagen in de week.

Jan heeft in 1972 Thea leren kennen, tijdens een bruiloft. Thea was aan het werk en Jan stond deze keer aan de andere kant van de tap. Heel netjes vroeg Jan aan Thea; ‘Hé, godde merrige mi nor Wilbertoordse kermis?’ Vanaf die dag, zijn ze samen overal te vinden, vaak om te oberen. Velen van ons, kent dit stel dan ook van ‘achter de tap’, waar Jan dan ook heel goed is in ‘kwats verkopen’.

Vrijwilligerswerk

Overal achter de tap... bij vele evenementen, zoals WPU, het jubileumweekend van de Klotstèkers, KwisUtWel en bij de oudjes in St. Anthonis. Jan zijn vrijwilligersverdiensten liggen vooral bij v.v. De Willy’s. Van jeugdleider tot veteranenbestuur en van bestuur van de supportersclub tot rond gaan met de Totolijsten. En niet te vergeten het regelen van de kaartavonden van de veteranen, waar Thea dan weer de prijzen voor verzorgt.
Tijdens de winterwandeling op Tweede Kerstdag, staan ze altijd in de ‘Koek en Zopie wagen’, voor een lekker bakje koffie of een kopje soep.
Met de vrijdagmorgenploeg, verricht Jan vaak diverse klusjes op het sportpark.
En als klap op de vuurpijl, is Jan samen met zijn Thea, al 25 jaar op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, te vinden in de voetbalkantine. En tevens achter de tap bij alle toernooien en evenementen die v.v. De Willy’s organiseert.

In 2003 boerenpaar en dan nu als Klotstèker van het jaar. Een titel waar Jan heel blij mee is. Hij is dan geen prins, maar wil toch graag zijn lijfspreuk laten horen; ‘We vatten er geen 3, maar 5 en vieren carnaval met heel ons lijf!’

Jan en Thea, het is jullie gegund! Geniet er samen van en wij hopen jullie nog jaren hier en daar achter de tap te vinden.

Van harte gefeliciteerd met de benoeming als Klotstèker van het jaar 2018!