AH Bonus

Op woensdag 7 februari vormden alle kinderen van basisschool de Kameleon (met de carnavalsdagen beter bekend als de Noelemak) een grote steek en kroon op het schoolplein.

De kinderen droegen allemaal een raar hoofddeksel. Waarom? Die dag werd door de hoogheden verkozen als ‘Rare-Hoedjes-Dag’!

De hoogheden worden niet zomaar prins of prinses… daar moet serieus voor gesolliciteerd worden! Zit je in groep 7 of 8 dan mag je dus een poging wagen. En dan is het wachten tot je, samen met de hele school, hoort of je deze eervolle baan hebt gekregen. Erg spannend allemaal en op woensdag 31 januari was het dan zover.

Prins Jard en prinses Linde werden verkozen tot de nieuwe heersers van de Noelemak. Traditiegetrouw werd de sleutel van de school door directeur José Martens aan hen overgedragen. Het welkomstdoek aan de gevel werd onthuld en vanaf dat moment zwaaiden zij de scepter over de school en deden dat met volle overgave! Prins Jard wilde altijd al eens graag de baas over de school zijn en prinses Linde droomt al haar hele leventje ervan om prinses te worden. Ze had dan ook van alle levensjaren een foto als prinses toegevoegd in haar sollicitatiebrief. Het feestelijk paar zijn ook nog eens overburen in de koninklijke straat de Mergen te Mill. Hun lijfspreuk luidt dan ook: We vieren Carnaval niet alleen vandaag, maar ook Mèrgen!

Er werd een feestelijk programma opgesteld voor de week vooraf aan het carnavalsfeest. Zo hebben ze een proclamatie gemaakt en alle groepen aan het knutselen gezet. Elke groep heeft op eigen kunstige wijze een levensgroot portret van de prins en prinses gemaakt en die werden op de entree van de klas tentoongesteld. Traditiegetrouw mogen de kinderen een dag ‘raar’ voor de dag komen. Dit jaar was de opdracht: ‘Rare hoedjesdag!’. Alle leerlingen en leerkrachten vormden woensdag op het schoolplein een hele grote steek met al die gekke hoofddeksels bij elkaar. Op donderdag mocht het prinsenpaar lunchen met de leerkrachten om vervolgens op vrijdag los te barsten in één groot feest!

De heersers over Ut Germelaand (Prins Chris-Jan I, Prinses Jessica, Jeugdprins Cas I, Jeugdprinses Eline, Nar Bram, Boer Jeroen, Boerin Saskia, Jongkers Max en Joost) en hun gevolg bezochten onze hoogheden tijdens dit spektakel. Alle hoogheden bij elkaar zorgden voor één groot feest, dat werd afgesloten met gezellige, maar vooral knotsgekke spelletjes.

Prins Jard en prinses Linde... Bedankt!

Alaaf!