Vijf jaar geleden wilde ze geen smartphone, geen wifi en al helemaal geen Facebook. Het oplossen van problemen met de computer besteedde ze, maar al te graag uit aan haar moeder, die hier heel handig mee was.

Kortom Patricia van der Heijden was met recht een digibeet te noemen. Maar in 2015 kwam hier verandering in, toen zij startte met haar bedrijf: Inspiratie Atelier Bij Patries.

“Een aantal jaren geleden, toen mijn moeder ongeneeslijk ziek was, heb ik ervaren hoe je door pijn, angst en zorgen, je creativiteit helemaal kunt kwijtraken.
Het verlangen naar creatief bezig zijn was er nog wel. Maar ik had geen inspiratie. Ik had geen fut om iets te bedenken. Geen energie om iets te maken.”
Patricia vertelt hoe haar creativiteit toch een uitweg vond. Toen ze tijdens een ontspannen kampeervakantie zomaar wat begon te tekenen met potlood. En zonder dat ze het zich op dat moment realiseerde, legde ze daar de basis voor haar huidige bedrijf.

Patricia is intuïtief tekencoach en zij helpt vrouwen bij het (terug)vinden van rust, ontspanning en creativiteit.
Ze geeft workshops en ‘Teken voor Rust in je Hoofd’ lessen in haar Inspiratie Atelier aan de Korhoenderstraat in Mill. Maar dat niet alleen.
Inmiddels kan ze zichzelf ‘voormalig digibeet’ noemen, want ze heeft eigenhandig, een compleet aanbod ontwikkeld én gebouwd, van meerdere online programma’s op het gebied van tekenen & ontspanning.

De kracht van online

Vlak na de start van haar bedrijf kwam Patricia in aanraking met het fenomeen ‘online programma’s’. Leren via het internet met behulp van digitale werkboeken, teksten en video’s. En ze zag al snel de voordelen hiervan.
Tijdens haar eigen groeiproces als onderneemster volgde ze vele trainingen, waarvan de meesten online.
En ze merkte al gauw dat ‘het beeldscherm’ helemaal geen belemmering vormt. Het is een fijne manier van leren.
Op je eigen tijd, in je eigen tempo en vanuit elke plek waar je internet tot je beschikking hebt.
“Het is zo leuk als je ontdekt dat mensen in Groningen, jouw lessen zitten te volgen. Het geeft me een gevoel van dankbaarheid als ik hoor dat mijn lessen, hen ontspanning en inspiratie hebben gebracht. En dat allemaal via het internet!” aldus een enthousiaste Patries.

Teken de Chaos uit je Hoofd

“Het raakt me als ik mensen hoor zeggen: “Ik ben niet creatief. Ik kan niet tekenen”.
Want iedereen is creatief. Je wordt ermee geboren!”
Maar door oordelen van buitenaf, stress of perfectionisme zijn velen het verloren.
Gelukkig is de kracht van tekenen groot; het geeft naast ontspanning, onder andere overzicht, inzicht en vertrouwen.
Door letterlijk de chaos uit je hoofd te tekenen komt er ruimte.
Ruimte om weer creatief in het leven te staan.

Bij Patries

Naast de online lessen zijn er dit seizoen ook weer LIVE lessen te volgen in het atelier. Zoals de Schilder Summer School van 6 lessen, die donderdag 24 mei start. En de najaarscursus ‘Decoreren met Doodles’ van 8 lessen, die start op 27 augustus. Boek je ze allebei, dan krijg je er nu ook de online training ‘Decoreren met Doodles’ met 6 extra lessen, GRATIS bij.

Heb je interesse om Bij Patries een creatieve workshop, cursus of programma te volgen, kijk dan voor meer informatie op www.bij-patries.nl of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..