In het Klottenriek (Wilbertoord) gaat het feest op vrijdag 1 maart beginnen met de jeugd.

Alle kinderen van Basisschool de Klimop komen dan, in hun mooiste carnavalsoutfit, naar de Wilg. Samen met Prins Toine, Prinses Wendy en Narrin Fleur en hun gevolg, gaan ze er een gezellige middag van maken.
’s Avonds zullen de hoogheden met hun gevolg ook aanwezig zijn, bij de jeugdsleuteloverdracht en het jeugdbal.
Dit feestgedruis vindt plaats op een nieuwe locatie; Het Aldendrielpark.

Ook dit jaar gaan de hoogheden weer bij mensen op bezoek, die door ziekte niet deel kunnen nemen aan de carnavalsactiviteiten. Bent u of kent u iemand, die een prinselijk bezoek op prijs stelt, dan kunt u dit doorgeven bij Willem Aben. De hoogheden zullen dan op zaterdag 2 maart langs komen met een kleine attentie.

Sleuteloverdracht

Op zaterdagavond 2 maart om 18.00 uur wordt de carnaval geopend met een Eucharistieviering in de St. Josephkerk.
Vervolgens vindt de sleuteloverdracht plaats, ook in de festivaltent - Aldendrielpark in Mill.
En als de sleutel dan overhandigd is, zijn Prins Toine, Prinses Wendy en Narrin Fleur, voor 4 dagen de heersers van het Klottenriek.
Nu kan het echt van start met de ‘Party around the jukebox’ bij Café-Zaal Amanshof, vanaf 21.00 uur tot in de late uurtjes. Gratis entree!!!!

Optocht

Zondag 3 maart trekt vanaf 12.33 uur de carnavalsoptocht door het Klottenriek.
Al vele groepen en buurtschappen zijn druk bezig met de voorbereidingen…het beloofd weer een mooie optocht te worden. Later die middag zal de prijsuitreiking plaats vinden bij ‘Amanshof’.
Heb je nog een leuk, origineel of ludiek idee? En wil je alleen of met een groep mee doen? Geef dit dan snel door bij Adrianne Zegers.

Carnavalsmaandag

We beginnen deze dag met een gezellige carnavalsbrunch, met tonprater en muziek. Dit alles bij Café-Zaal Amanshof om 11.00 uur.
Op zondag sluiten Prins Toine, Prinses Wendy en Narrin Fleur de rij met de optocht…
Maar op maandag is het de beurt aan Jeugdprins Stijn, Jeugdprinses Fenne, Jeugdnar Lei, Jeugdvorstin Britt en hun gevolg, tijdens de kinderoptocht. Deze begint om 14.00 uur, met aansluitend het kinderbal bij Amanshof.
Het bekende koe melken op maandag is gebleven, met om 17.00 uur het kind-ouder-koe melken. Kinderen kunnen dan samen met hun ouders gaan koe melken.
Vanaf 18.30 uur een nieuwe activiteit op het programma. Met ‘Montag-Abend-Tiroler-Fest’ in die Bierstube Amanshöf, beloofd het weer een gezellige avond te worden. Met een Oostenrijks wedstrijdparcours, genieten van gezellige schlagermuziek en helemaal in de après-ski sfeer, hopen we vele Klotstèkers te mogen begroeten om er met z’n allen een geweldig feest van te maken.

Boerenbruiloft

Dinsdag…de laatste dag alweer van de carnaval.
Eerst gaan de hoogheden met hun gevolg mee feesten in de Wilg, tijdens de jeugdmiddag.
Daarna staat de boerenbruiloft op het programma. Arjan Sengers en Judith Steenbakkers, zullen dan in het onecht aan elkaar verbonden worden. Wie de trouwerij gaat voltrekken, blijft nog een verrassing.
Na het eten van de boerenmoes met worst en de receptie, zal er nog doorgefeest worden…

Maar aan alles komt dan een einde… en om 00.00 uur zullen de hoogheden, de sleutel weer terug moeten geven.

Zover is het nog niet…we wensen dan ook alle Klotstèkers, en verder iedereen, een geweldig carnaval toe.
Want afsluitend met de lijfspreuk van Prins Toine:
‘Klotstèker of nie, dá is min om ut even, zolang we mar mi jullie de carnaval mogen beleven!! Alaaf!! Alaaf!!! Alaaf!!!