Nu de carnaval voorbij is en het voorjaar begint, is het een ideaal moment om eens lekker de zolder of garage op te ruimen en de overbodige spullen te verkopen.

Daarom organiseert carnavalsvereniging De Verkuskoppe op zondag 16 april in Langenboom een zogenaamde kofferbakverkoop. In Engeland ook wel car boot sale genoemd. In tegenstelling tot braderieën en rommelmarkten is de kofferbakverkoop zeer interessant voor particulieren. Speelgoed, kleding en huisraad kunnen op een leuke manier van eigenaar wisselen. Het direct onderhandelen en verkopen is leuker dan te koop aanbieden op internet. Tijdens deze verkoop kunnen particulieren hun tweedehands spulletjes letterlijk vanuit de kofferbak van hun auto verkopen. Ook heeft iedereen een klein stukje achter de auto tot zijn beschikking om de kostbare waar uit te stallen. Dus zonder te sjouwen heb je binnen een mum van tijd je plekje ingericht en sta je gezellig met andere verkopers op het ponyveld nabij de SES en TCL velden op de Dennendijk 14. De markt is niet bedoeld voor beroepsmatige verkopers.

Het werkt als volgt: Je komt met je auto of bestelbus met of zonder aanhanger naar Langenboom tussen 7.00 en 8.30 uur. Nadat het inschrijfgeld en de borg is betaald, krijg je een plek toegewezen. De voertuigen worden in rijen neergezet en de verkopers stallen hun spullen uit voor hun auto, recht vanuit de kofferbak. Zo ontstaat een leuke, afwisselende markt en de verkoop kan beginnen. De opbrengst van de verkochte artikelen, is geheel voor de verkoper.

De organisatie zorgt voor publiciteit, zodat de kofferbakverkoop in de regio een grote bekendheid krijgt. De bezoekers zijn van 9.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom en worden niet eerder toegelaten. De toegangsprijs voor volwassenen is 2 euro, kinderen t/m 12 jaar betalen geen entree. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving.

Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven om verzekerd te zijn van een plaats. Het is uiteraard ook mogelijk om zonder voorinschrijving naar de kofferbakverkoop te komen. Wanneer de beschikbare ruimte bezet is, worden geen deelnemers meer toegelaten. Wilt u verzekerd zijn van een verkoopplek, reserveer dan via de website www.verkuskoppe.nl. Op deze website vindt u ook de informatie wat betreft de tarieven voor de standhouders. Voor inlichtingen kunt u terecht bij E. Hendriks tel. 06-39322073 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..