Het veteranenteam van Hockeyclub Mill kampt met een spelerstekort. Het team telt momenteel elf spelers: net genoeg om wedstrijden te mogen spelen. Daarom zijn ze op zoek naar nieuwe leden die graag een balletje willen slaan op de zondagmorgen.

Ralf Berends, bestuurslid bij H.C. Mill en spits van het team, legt de situatie uit.

Wat biedt het veteranenteam?

“Wij opperen altijd om vroeg te hockeyen. Zondag om half 11 vinden de thuiswedstrijden plaats en dit proberen we ook te regelen met de tegenpartij. Dit doen we zodat we ook nog iets aan de rest van onze dag hebben. Hockeyen in dit veteranenteam is uiteraard goed voor je gezondheid en is bovendien gezellig.
Zo hebben we bijvoorbeeld de traditie dat het thuisspelende team hapjes verzorgt en de drankjes betaalt van de tegenpartij. Wij regelen altijd gezonde hapjes, maar het kunnen natuurlijk ook wel eens bitterballen zijn. Het belangrijkste is gewoon de gezelligheid, om ook na de wedstrijd nog even te kunnen napraten met de groep en de tegenpartij. Het is natuurlijk geen verplichting hieraan mee te doen. Daarnaast trainen we elke woensdag vanaf 8 uur samen met de Heren 1. Ook meedoen aan deze training is natuurlijk niet verplicht, maar wel gezellig.”

Hoe komt het dat jullie met zo weinig man zijn?

“Dat heeft allerlei verschillende redenen eigenlijk. Bijvoorbeeld door blessures, soms valt er iemand uit met een knieblessure. Er zijn ook mensen die verhuizen of geen tijd meer hebben vanwege hun thuissituatie. Maar stiekem moet ik zeggen dat het toch het vaakst komt door ouderdom, daar ben je natuurlijk een veteranenteam voor.”

Wie mogen zich allemaal melden?

“Wij zijn een team voor mannen boven de 35 jaar. Momenteel zijn de spelers tussen de 35 en 60 jaar, veelal jonge vaders. Iedereen in deze leeftijdscategorie is welkom. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, we zoeken mensen die zin hebben om gezellig een potje te komen hockeyen. Ook maakt het niet uit hoeveel ervaring je hebt. Wanneer je al jaren niet meer op het hockeyveld hebt gestaan, kan je tóch zo instromen.”

Waar kunnen mensen met interesse terecht?

“Ze kunnen komen kijken bij een training op woensdagavond of bij een thuiswedstrijd op zondag, maar mogen ook mee komen kijken bij het Griepzooi Hockeytoernooi. Dit toernooi wordt jaarlijks tijdens Pinksteren georganiseerd door Hockeyclub Mill en vindt dit jaar plaats op 7, 8 en 9 juni. Ook kunnen ze altijd bellen met de club via 0485-453157 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hopen op een paar geïnteresseerden, je hoeft niet meteen lid te worden. Je mag vrijblijvend een aantal keer meedoen.”