V.l.n.r. Han Rijkers, Kanye de Klein, Neeltje Berents en Too Delpeut.

Zondag 16 juni streden ruim 100 kinderen op sportpark “de Kogelberg” om de titel sportman en sportvrouw van 2019. Onder perfecte weersomstandigheden en met inzet van ruim veertig vrijwilligers was het een mooie afsluiting van het voetbalseizoen.

De jeugd van SES van onder 7 t/m onder 19 den hun best om zoveel mogelijk punten te scoren op verschillende onderdelen. Zo is ieder jaar de 50 meter sprint, het doelvak schieten en het waterballet van de partij. Terug van weggeweest was dit jaar het speedschieten, oftewel zo hard mogelijk de bal in het doel schieten. Alle kinderen deden hun best, maar er kan er uiteindelijk maar 1 zijn die met de grote wisselbokaal naar huis gaat. Dit jaar was sportvrouw Neeltje Berents van de meisjes onder 13 en sportman Han Rijkers van de jongens onder 17. Zij waren door de gemiddeldes uit te rekenen de winnaars van deze middag.

Na de spellen was het tijd voor de penalty-bokaal. Er werden ruim 150 penalties afgevuurd op keepers Jon de Klein en Stan Nooren. Uiteindelijk wist Kanye de Klein van de jongens onder 11 als enige 5 keer te scoren en mocht daarom de wisseltrofee in ontvangst nemen. Bij de meisjes was het spannend en na enkele extra penalties was Too Delpeut van SES onder 9 die haar zenuwen het beste in bedwang had en mocht zij de grote wisselbeker in ontvangst nemen.

Uiteindelijk ging iedereen met een mooi vaantje, beker of medaille naar huis, want het waren eigenlijk allemaal kampioenen

De organisatie van de jeugdkampioenendag kan terugkijken op een geslaagde dag mede door de inzet van de vele vrijwilligers. Volgend jaar is er weer een nieuwe jeugdkampioenendag.