Het kan zijn dat u door omstandigheden een of meerdere tanden of kiezen bent verloren. Om de kauwfunctie en gezichtscontour te herstellen, wordt steeds vaker voor implantaten gekozen.

Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst om uw natuurlijke tandwortel permanent te vervangen. Een tandvervanging door implantaat benadert de natuurlijke uitstraling en zal voelen als een van uw eigen tanden. Daarnaast heeft het als groot voordeel dat andere (gezonde) tanden niet geslepen hoeven te worden, zoals wel het geval is bij een conventionele kroon of brug.

Naast tandvervanging, kan een implantaat kan ook gebruikt worden om een loszittend kunstgebit houvast te geven. Door het plaatsen van een implantaat wordt de aanmaak van kaakbot gestimuleerd en wordt de contour van het kaakbot in vorm gehouden. Het verder slinken van uw kaak behoort dan tot de verleden tijd.

“Het plaatsen van een implantaat is tegenwoordig snel en verloopt vrijwel pijnloos”, aldus de NVOI-erkende kaakchirurg-implantoloog dr. Tong Xi, uitvoerder van implantologie behandelingen in Tandartsenpraktijk Grave. Waar men voorheen na het verlies van een tand of kies enkele maanden moet wachten totdat er een implantaat geplaatst kan worden, wordt in Tandartsenpraktijk Grave vaak direct na het verwijderen van een tand of kies het implantaat geplaatst. Op deze manier wordt de duur van de behandeling fors verkort, en u hoeft maar één keer een ingreep te ondergaan.

Dagelijkse mondhygiëne en periodiek bezoek aan de implantoloog blijft met implantaten belangrijk. Bij slechte mondhygiëne kan het tandvlees ontsteken en terugtrekken. Implantaten kunnen net als gewone tanden, ontsteken en los komen te zitten.

Echter, omdat de Tandartsenpraktijk Grave alleen met wetenschappelijk bewezen techniek en gerenommeerde implantaten werkt, krijgen patiënten ingroeigarantie op alle implantaten, wanneer zij naar de controles zijn gekomen. De succeskans van de in Tandartsenpraktijk Grave geplaatste implantaten nadert de 99%. Hierdoor hebben grote zorgverzekeraars zoals VGZ en CZ Tandartspraktijk Grave als de preferente en gecontracteerde partner voor implantologie in de regio. Voor u betekent dit een maximale vergoeding voor de implantaatbehandeling en een optimale (na)zorg.

Ons advies is om implantaten te laten plaatsen door een NVOI-erkende implantoloog. Er kunnen in de handen van een minder ervaren behandelaar vervelende complicaties optreden. Een lijst van NVOI-erkende implantologen kunt u vinden op www.nvoi.nl/erkende-implantologen.

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie of een intakeafspraak? Bezoek onze website www.tpgrave.nl. Bellen kan natuurlijk ook (0486-473585).