Op donderdag 7 november organiseert de Werkgroep Meedoen en Zelfstandig Wonen van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid gemeente Mill en Sint Hubert in Myllesweerd een informatieavond met de titel “Comfortabel en Veilig Wonen”.

Jan van Goch uit Venray zal in een presentatie uitleggen wat de mogelijkheden zijn om met behulp van woonhuis automatisering, de z.g. Domotica, langer thuis te blijven wonen. De inloop is om 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis met een kopje koffie/thee.

Veranderingen

De veranderingen in onze maatschappij gaan heel hard, zowel op technisch als op sociaal maatschappelijk vlak. De trend is om zo lang mogelijk in je eigen huis te blijven wonen. Slimme technologie kan daarbij helpen om een veilige en gezonde woonomgeving te creëren. Zeker als je ouder wordt is het fijn om meer comfort in je huis te hebben. Met de aanpassingen om langer thuis te wonen kun je ook nog eens energie besparen.

Bedienen

U kunt alles eenvoudig bedienen via een overzichtelijk paneel aan de muur of via uw smartphone of tablet. En als u wat langer van huis bent, kunt u alles zo instellen dat het net lijkt of u thuis bent. Hiermee houdt u de inbrekers uit huis.

Jong en oud

De avond is bedoeld voor jong en oud. “Als je tussen de 40 en 60 jaar oud bent moet je al gaan nadenken hoe je later wilt wonen en daar maatregelen voor treffen”, aldus Jan van Goch. U bent van harte welkom op donderdag, 7 november om 19.30 uur in Myllesweerd.