vzPPyPEWMuo

In januari 1980 kreeg Jan Bastiaans op zijn verjaardag een FM-zender. Daarmee werd het startschot gegeven voor een van de bekendste en succesvolste radio-piraten in Mill en omgeving.

Samen met Karel Kremers en met ondersteuning van o.a. zijn vrouw Tonnie maakte Jan zo’n 2,5 jaar elke week het verzoekplatenprogramma Hollandia op vrijdagavond. Hun radio-avontuur eindigde na een inval van de politie en een verblijf van 2 weken in het huis van bewaring in Grave. Maar na de start van de Lokale Omroep Mill kwam Radio Hollandia terug, dat legaal elke vrijdagavond via L.O.M. Radio.

Willy Willems had in augustus 1992 dit Tv-interview met Jan en Tonnie Bastiaans bij de Lokale Omroep Mill. In het kader van 30 jaar L.O.M. is dit interview uit het archief gehaald. Overigens zal vrijdagavond 23 november een uitzending van Hollandia uit 1997 volledig te horen en zien zijn bij de Lokale Omroep Mill. Op 2e kerstdag 1997 werd Hollandia live uitgezonden op radio en TV, ook die beelden zijn uit het archief gehaald en dit programma is 23 november volledig te horen en zien.

Meer weten over de RTV-programma’s van de L.O.M.? Zie dan www.lokaleomroepmill.nl.