wX--JXCujDk

Twee echte toppers zijn het, de kersverse eigenaren van het jeugdlintje 2021; Micah Broeren (9 jaar) en Teun Peeters (11 jaar) uit Mill. Donderdag 3 juni werden zij door burgemeester Antoine Walraven en de leden van de jeugdgemeenteraad verrast met deze bijzondere onderscheiding. En terecht! Beiden hebben namelijk echt iets bijzonders gedaan. Zo heeft de negenjarige Micah Broeren de afgelopen Kerstvakantie een challenge gedaan om geld op te halen voor Serious Request. Ze verbleef 24 uur op haar kamer en maakte en versierde 34 wensschijfjes voor de wensbomen in Mill die ze ook nog eens allemaal wist te verkopen. Zo haalde ze 200 euro op voor het goede doel. Top!

De elfjarige Teun Peeters was de steun en toeverlaat van zijn moeder toen zij corona kreeg tijdens de eerste lockdown en daarnaast ook nog eens kampte met flinke overlast aan schouder en arm. Teun heeft zijn moeder heel erg goed geholpen met allerlei huishoudelijke klussen en ondersteunde haar precies op het moment dat hij ook zelf moest wennen aan het thuisonderwijs en alle andere veranderingen van de lockdown. Zeker niet gemakkelijk voor hem omdat Teun een lichte vorm van autisme heeft. Maar het is hem wel gelukt. Zijn hulpvaardigheid, inzet en doorzettingsvermogen zijn zeker een lintje waard!

Hen Daams en Gerrit Vervoort van de Lokale Omroep Mill waren bij de uitreiking van het jeugdlintje en maakten dit sfeerverslag.