o2wb29nC7Qc

Tijdens de festiviteiten rond Koningsdag in Mill werd Miekie de Wit (8 jaar) verrast met een Jeugdlintje. Ze kreeg dit uit handen van Burgemeester Walraven waarbij ook Hannah en Sven aanwezig waren. Zij maakten deel uit van de jury.

Jeugdlintje

De Jeugdgemeenteraad van de Gemeente Mill en Sint Hubert wil aan kinderen die echt iets speciaals hebben gedaan, een jeugdlintje uitreiken.
Het jeugdlintje is bedoeld voor kinderen tot en met 13 jaar die:

  • Echt iets bijzonders hebben gedaan;
  • Een heldendaad hebben verricht;
  • Iemand enorm hebben geholpen;
  • Iets heel speciaals voor een goed doel hebben gedaan;

Een onafhankelijke commissie beoordeelt alle inzendingen. Meerdere kinderen kunnen een lintje krijgen.

Verdiensten

De motivatie voor het Jeugdlintje aan Miekie is gebaseerd op twee punten:

  1. Miekie neemt het op voor kinderen die gepest worden. Zoals bij een meisje uit haar klas die steeds werd gepest waarbij Miekie zich over dat meisje ontfermd heeft en heeft gezegd dat ze met het probleem naar de juf moest om alles te vertellen. Dat deed het meisje en het pesten is minder geworden/opgehouden.
  2. Verder heeft Miekie een jongen in haar klas met autisme. Hij leeft in zijn eigen wereld en zelfs de jufs kunnen soms niet tot hem doordringen. Deze jongen was vaak boos hierover. Miekie heeft zich ontfermd over hem en ze heeft hem geholpen met zijn schoolwerk. Zij drong wel tot hem door. Hierdoor lacht deze jongen nu weer veel vaker.

Miekie stelt zich zorgzaam op naar andere kinderen. Zij heeft zelf ook wel eens kinderen gepest, nu help ze kinderen die gepest worden.

Gerrit Vervoort en Hen Daams maakte namens de Lokale Omroep Mill deze Tv-registratie van de uitreiking van het lintje en het oplaten van de ballonnen.

Foto: Raymond Roelofs