Veel vriendenclubs, buurtverenigingen en ook buurtschappen doen het. Samen een carnavalswagen bouwen of een leuke act als loopgroep maken en gezamenlijk deelnemen aan de carnavalsoptocht in je eigen dorp.

Ook bij CV Kloare Kwats uit Mill begon het zo 5 jaar geleden. “We begonnen met onze vriendengroep met ongeveer 15 personen.” Dat vertelt Wouter van Summeren (19 jaar) uit Mill. Samen met Bram Nooijen en Daan Geurts uit Mill, Niels Verhoeven uit Sint Hubert en Max van Diepenbeek uit Langenboom vormt hij de basis van CV Kloare Kwats. “Maar steeds meer mensen wilden bij ons aansluiten en met ons meelopen bij de carnavalsoptocht. Omdat het best een gedoe is om te bepalen wie dan wel en wie niet mee kon doen hebben we wat anders bedacht.”

Iedereen

“Iedereen vanaf 17 jaar kan bij ons deelnemen. We doen mee aan 5 carnavalsoptochten. Op zaterdag 2 maart gaan we naar Lent, op zondag rijden we mee in Sint Hubert en Mill, op maandag in Langenboom en dinsdag is de laatste optocht in Haps.” Per dag is er wel een maximum aantal deelnemers. “Klopt, op zaterdag kunnen maximaal 75 mensen deelnemen, dat heeft te maken met de bus die van Mill naar Lent zal rijden. Op de andere dagen zijn dat er 125.” En er is veel belangstelling voor dit concept. Bij het schrijven van dit artikel stond de teller voor sommige optochten al op 114 personen.

Rock and Rollator

De 5 initiatiefnemers zorgen voor een carnavalswagen. “Het thema dit jaar is ROCK and ROLator. We worden allemaal ouder en daar kijken we alvast op voor uit. De hoofdkleur bij onze wagen is paars en we vragen alle deelnemers iets met die kleur qua kleding te doen. Iedereen die wil kan ook helpen met het bouwen van de carnavalswagen, er is altijd hulp nodig en voor iedereen wel wat te doen.”

Feest

Voor 30,- euro per dag of 90,- euro voor alle 5 de carnavalsoptochten kan men aansluiten bij CV Kloare Kwats. Dit is inclusief de busreis naar Lent en bier, fris en wijn rond de carnavalsoptocht. Maar ook kan men genieten van bekende DJ’s bij de carnavalswagen. Zo zullen de Allstarz op zaterdag de muziek verzorgen op de carnavalswagen, op zondag in Sint Hubert Serious Fooling DJ Team, daarna in Mill en maandag in Langenboom Dansado en de Feestneger en op dinsdag is het feest met Flabbergasted.

Aanmelden

Meer weten of aanmelden om deel te nemen aan dit unieke concept van CV Kloare Kwats? Check de Facebookpagina van CV Kloare Kwats of zie www.aanmelder.nl/cvkloarekwats.