Het proces van een herindeling is een complexe materie. Als VKP nemen wij hierin onze verantwoording om uw belangen zo goed als mogelijk te behartigen.

Daarom willen wij u informeren en betrekken bij dit proces van de gemeente Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis om per 1 januari 2022 op te gaan in één gemeente Land van Cuijk.

Wij nodigen u hiervoor van harte uit voor een informatieve avond op:

Donderdag 27 februari
De Jachthoorn te Sint Hubert
Aanvang: 20.00 uur

De heren Harold van den Broek (gemeente Landerd / burgerlid Provinciale Staten) en Wil van Pinxteren (gemeente Haaren / statenlid Provinciale Staten Lokaal Brabant) zijn te gast en zullen hun ervaringen met u delen op het gebied van herindeling in hun gemeente.

Harold van den Broek zal een toelichting geven over de stand van zaken met betrekking tot de herindeling van onze buurgemeente Landerd welke per 1 januari 2022 samengaat met de gemeente Uden in de nieuwe gemeente Maashorst. Hoe gaat men met de wensen en belangen van inwoners, verenigingen en ondernemers om en hoe worden deze ingebracht, in het resterende proces na 26 maart (harmonisatieproces), bij de nieuwe gemeente waartoe zij gaan behoren? Wat betekent een nieuwe gemeente voor de lokale partijen?

Wil van Pinxteren zal ons vertellen over de herindeling in de gemeente Haaren. De vier dorpen: Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel gaan met ingang van 1 januari 2021 ieder onderdeel uitmaken van een andere buurgemeente. Wil zal ons vertellen hoe de wensen en belangen van inwoners en ondernemers van de vier verschillende kernen zo goed als mogelijk zijn ingebracht bij de nieuwe gemeente waartoe zij gaan behoren.

Als op 26 maart a.s. de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert het herindelingsontwerp gemeente Land van Cuijk aanneemt, is met ingang van die dag de wet Arhi van toepassing op onze en de drie andere herindelingsgemeenten in het Land van Cuijk.
Wil van Pinxteren zal ons kort uitleggen wat de inwerkingtreding van de wet Arhi voor een gemeente gaat inhouden. Waarover mogen we vanaf 26 maart 2020 als gemeente Mill en Sint Hubert eigenstandig wel of niet meer beslissen?

Daarnaast krijgt u ruim de gelegenheid om vragen te stellen en om ons van tips te voorzien.

Als VKP hopen wij deze avond velen van u te mogen begroeten en u zo mee te nemen in het herindelingsproces Land van Cuijk zodat wij in de toekomst Lokaal samen sterk blijven (be)staan.

Fractie en Bestuur VKP