Ook dit jaar zullen we op 4 mei de vele oorlogsslachtoffers herdenken bij het oorlogsmonument in de fraaie Acaciahof te Mill. Tijdens het Dodenappel worden de 60 namen genoemd van alle Millse slachtoffers, burgers en militairen, van de meidagen 1940, nu 84 jaar geleden, en van de Tweede Wereldoorlog. Daarna die van de militaire operaties in voormalig Nederlands Indië.

Ook herdenken we al die burgers en militairen die sindsdien in ons koninkrijk of waar ook ter wereld, in oorlogssituaties en tijdens vredes- en opbouwoperaties, met name ook in Libanon, voormalig Joegoslavië, Afghanistan en Mali zijn gesneuveld, vermoord of anderszins zijn omgekomen en hun leven hebben gegeven voor de vrijheid, vrede en veiligheid van anderen. We denken dit jaar in het bijzonder ook aan alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, Israël en Palestina.

De Herdenking wordt georganiseerd door het Comité 4 en 5 mei van Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Dit jaar met medewerking van: het Sint Barbara Gilde en Harmonie Ons Genoegen uit Sint Hubert, koor Accent uit Langenboom, basisschool De Kameleon uit Mill en de scouting uit Mill en Langenboom. Een militaire Erewacht van de Artillerie uit ’t Harde zal eerbetoon bij het monument bewijzen. Ook oorlogsveteranen uit de regio zullen daarbij aanwezig zijn.

De Herdenking begint om 18.45 uur in de Millse kerk. Om 19.25 uur is het vertrek als ‘Stille tocht’ naar de Acaciahof. De plechtigheid daar begint om 19.40 uur met het Dodenappèl. Hierna volgt de eerste officiële kranslegging en om 20.00 uur de twee minuten stilte, voorafgegaan door het trompetsignaal ‘Taptoe’. Na het Wilhelmus zal een vertegenwoordiger van het college van Burgemeester en wethouders een toespraak houden. Hierna is het vervolg van de kranslegging en een leerling van De Kameleon zal een gedicht voordragen. Na het defilé wordt de herdenking vóór Myllesweerd afgesloten met een serenade van de Harmonie.  

Het Comité 4 en 5 mei nodigt iedereen uit om aanwezig te zijn bij deze Herdenking.