Aanstaande zaterdag 23 juni wordt in het hele Land van Cuijk de Nacht van een Goei Leven gevierd.

Op initiatief van Ontdek Mill zal dit in de gemeente Mill en Sint Hubert plaats gaan vinden vanaf 18.30 uur in en rond de St. Willibrorduskerk in Mill. Dat met eten, drinken, een expositie, lichtkunst, muziek en gedichten. Dit muzikale deel kreeg de naam Kerk Unplugged. Hier werken muziekkanten en artiesten uit de hele gemeente aan mee, maar ook enkele oud-Millenaren laten van zich horen. Op de achterpagina van De Neije Krant van deze week is een overzicht te vinden met het totale programma. Check hiervoor ook Facebook en www.nachtvaneengoeileven.nl.

Optredens binnen

Hoog in de kerktoren zijn die avond enkele korte concerten van 30 minuten, speciaal voor gebruikers van het VIP-arrangement. Maar namens Ontdek Mill stelde Peter Verstraten een gevarieerd programma samen wat zich op 2 podia in de kerk af zal spelen.
Zo is de harmonie van muziekvereniging Sint Willibrord van de partij met enkele sfeervolle nummers tijdens een mini-concert.
Naast pianist en beiaardier is Marcel Siebers koorleider van de parochiële koren in Mill. Zaterdag is deze muzikale duizendpoot te horen met enkele nummers op het kerkorgel.
De uit Haps afkomstige Jori van Gemert stond al vaker in Mill op het podium. Tijdens de Nacht van een Goei Leven laat zij zich begeleiden op gitaar en brengt ze akoestische easy listening.
Bekend van de pronkzittingen in Wilbertoord en De Neije Krant oudejaarsconference zijn Jan Volleberg & Tom Raaijmakers. Zij zorgen zaterdag voor een humoristische bijdrage.
Justy en Daniek Schaap zijn twee muzikale zussen. Justy zingt en Daniek zingt en speelt gitaar. De muziek die zij gaan spelen zit een beetje tussen het genre van easy listening en pop-muziek in.
Evy Linders komt uit Mill. Ze volgt de opleiding Artiest/muziek in Arnhem. Zingen is haar grote hobby daar is ze dagelijks mee bezig. Ze zingt in een band en heeft zangles. Ook speelt ze graag piano.
Wim Verbruggen heeft taalgrapjes, en de Nederlandse taal in het algemeen, als hobby. Hij vindt het leuk om taalgrapjes te verwerken in versjes. Hiervan zijn er zaterdag diverse te horen.
Anne-Marie Jans maakt al jaren deel uit van Udens Big Band en is bekend van diverse optredens met harmonieën. Solo brengt zij zaterdag ballads en up-tempo nummers.

47 Camproad bestaat uit Peter vd Weem, Pierre van Hout, Geert Christiaans en Geert Heijs. Zij spelen 23 juni akoestisch een mix van folk, country, blues en rock in een modern jasje.
Peter Verstraten is de laatste tijd wat serieuzer bezig met poëzie. Hij vat zijn werk samen als “limericks en spreuken, haiku’s en songs, rijmelarij, dichterlijk vrij”.
Myriam Franse & Ton van Nerven vormen Buurschap. Op 23 juni spelen zij in de kerk ontroerende, frisse country en americana songs van verschillende wereldberoemde songwriters.
Onder het motto "Vroeger was alles beter" trekt Ad Goossens met een vette knipoog naar de liedjes van toen de oude doos open. Maar ook speelt hij actuele nummers op diverse instrumenten.
Om 23.00 uur start er na alle live optredens een lasershow in de kerk. Hiervoor zorgen Jack Roijendijk en Daniel Theunissen. Dit belooft een lichtspektakel te worden wat men niet mag missen.

Optredens buiten

Naast veel muziek en entertainment in de kerk, is er ook buiten het een en ander te beleven. Zo speelt daar Leo Josemanders accordeonmuziek op het foodplein tussen de heerlijke kraampjes met lekkernijen. Maar ook is daar popkoor VoiceMill met prachtige meerstemmige liedjes te horen en zullen de Straetlappen ervoor zorgen dat men niet stil kan blijven staan.

Gratis

Dit alles is gratis toegankelijk. Hapjes en drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening. Maar van muziek, kunst, entertainment, lasershow en lichtkunst kunt u gratis genieten.