In de laatste competitieronde voor het kerstreces behaalde de diverse teams van Vollan ’65 behoorlijke resultaten.

Vollan DS1 moest zich zien te herpakken na de nederlaag vorige week tegen Havoc uit Haps. De zwakke tegenstander van deze week MVC uit Maashees kwam daarmee op het juiste moment. Deze wedstrijd werd met een klinkende 4-0 overwinning gewonnen waarin alleen in de 1ste set wat problemen opleverde.

Deze problemen zaten niet zo zeer bij de tegenstander maar meer in het feit dat Vollan een grotere tegenstander had aan zichzelf dan aan MVC. Uiteindelijk werd de 1ste set wel met 25-15 gewonnen. In het vervolg van de wedstrijd had Vollan geen kind aan MVC en in een uur tijd werd de tegenstander met 4-0 aan de kant gezet. Vollan DS1 kan terugkijken op een uitstekende reeks en blijven zij in het spoor van koploper Havoc uit Haps. Het belooft een spannende ontknoping te worden in deze poule.

Vollan DS 2 leed een 4-0 nederlaag tegen de virtuele koploper in deze 2de klasse Somas Activia ( Wanroij DS6. Deze tegenstander was gewoon een maatje te groot en verliezen van zo’n sterke tegenstander is zeker geen schande. Met een plaats in de middenmoot zullen de speelsters niet helemaal tevreden zijn. Meedoen om de prijzen is teveel gevraagd, echter de speelsters kennende zullen zij toch hun stinkende best blijven doen om het maximale eruit te halen.

Het kampioensteam van Vollan MB1 wist het seizoen als een waardig kampioen af te sluiten. Tegen het onderaan de ranglijst bungelende VVC Vught MB 2 werd een 3-1 zege geboekt en door het behaalde kampioenschap promoveert het team naar de hoofdklasse in de B-Categorie. Hierin zullen zij te maken krijgen met aanmerkelijk sterkere tegenstanders en zal er elke wedstrijd het maximale van de speelsters gevraagd worden. Een mooie uitdaging voor het team. Vollan MC 2 behaalde een 4-0 overwinning tegen Spirit uit Rosmalen. Zij kunnen terugkijken op een meer dan uitstekend debuut in de C-Poule en door de behaalde resultaten dwingen ze reglementair promotie af naar de 1ste klasse. Vollan MC 1 was vrij van competitieverplichtingen. De eerstvolgende wedstrijden in de volleybalcompetitie staan pas gepland voor zaterdag 12 januari. Tot die tijd zal er weinig berichtgeving verschijnen in de media. Uiteraard wensen wij iedereen alvast fijne feestdagen en alle goeds voor 2019.