Voor de dames van Siebers/Klick’15 1 stond vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma. Na twee wedstrijden de winst te hebben binnengesleept, streden de dames vandaag tegen Flash 1 voor de koppositie.

Beide teams waren dus gebrand op de overwinning. Vanaf het eerste fluitsignaal was het echter de tegenstander die direct het initiatief nam. Binnen enkele minuten stond de stand op 3-0 voor Flash 1. De dames van Siebers/Klick’15 1 werden dus direct wakker geschut. Door middel van goed aanvallend spel aan de kant van Siebers/Klick’15 1 werd de stand ook vrijwel direct gelijk getrokken 3-3. Klick’15 1 had moeite met het invullen van de juiste posities en daar wist Flash 1 goed gebruik van te maken. Veel slordige ballen aan de kant van Klick’15 1 werden opgepikt en benut door de tegenstander. Ruststand 9-5.

Siebers/Klick’15 1 werd door trainer/coach Pieter-Jan Matla op scherp gezet. Er moest harder en secuurder gewerkt worden in de tweede helft om de stand recht te kunnen trekken. Verdedigend kreeg Klick’15 1 meer grip en wisten de dames het met name onder de korf beter op te lossen. Ook de aanval van Flash 1 kreeg het daardoor lastiger. Aan de andere kant kreeg Siebers/Klick’15 1 weinig ruimte. Uiteindelijk vielen er in de tweede helft aan de kant van Siebers/Klick’15 1 nog twee doelpunten en aan de kant van Flash 1 nog drie. Eindstand: 12-7.

Volgende week genieten de dames van een vrije zondag. Op zondag 4 oktober speelt Siebers/Klick’15 1 thuis om 13.00 uur tegen Tovido 1.