In Zeeland moest er aangetreden worden tegen Detac, als 3de genoteerd op de ranglijst. Weliswaar een vertekend beeld door een groot onderling verschil in het aantal gespeelde wedstrijden maar toch.

Door een knappe 1-3 overwinning waardoor 4 punten aan het totaal kunnen worden toegevoegd kan de ploeg van trainer coach John Munten weer een stukje verder omhoog kijken.

De 1ste set werd ternauwernood omgezet in een 23-25 setwinst wat eigenlijk een mentale opsteker voor Vollan zou moeten zijn en een tik op de neus voor de tegenstander. Detac herpakte zich echter in de 2de set en toonde karakter door de 2de set met 25-18 te winnen. Hierna was het gedaan met de weerstand van Detac en setstanden van 13-25 en 16-25 spreken boekdelen. Een knappe overwinning waar vooraf wellicht niet op was gerekend.

Ook Vollan DS2 is still going strong en wist in de uitwedstrijd tegen Active Rooij eveneens een 1-3 overwinning te behalen en zo blijven zij bijna wekelijks de nodige punten bij elkaar sprokkelen.
Petje af. Vollan DS3 leed ternauwernood een 2-3 nederlaag tegen SVS uit Stevensbeek.

De ploeg toonde echter wel veerkracht want na een 0-2 achterstand in sets gaf eigenlijk niemand nog iets voor een goed resultaat tegen ijzersterk verdedigende tegenstander. Met een tomeloze inzet wist de ploeg toch nog een beslissende 5de set uit het vuur te slepen. In deze 5de set ontstond er een boeiend gevecht wat de ploeg uit Stevensbeek met 13-15 in hun voordeel wist te beslissen.

De lijdensweg van Vollan MB1 is teneinde en zij kunnen zich op gaan maken voor de 2de competitiehelft waarin de tegenstanders wellicht een gelijkwaardiger niveau zullen hebben en waar er dus ook zeer zeker meer kans zal zijn op goede resultaten wat uiteindelijk alleen maar een stimulerende werking zal hebben op de ploeg van beide coaches, Mark Brans en Antoine van de Wiel. Wel ontzettend knap van de ploeg dat zij, ondanks de resultaten, toch elke wedstrijd weer met een positieve instelling de wedstrijden in gaan. Ook dit is een kwaliteit.