Op zaterdag 9 december 2017 speelde dames 1 van MHV een uitwedstrijd in het verre Limburgse Margraten. In de ranglijst stond MHV met 8 punten op een 7e plaats en Margraten met 2 punten meer op een 6e plaats.

Om 20.30 uur klonk het beginsignaal, waarna de score al snel werd geopend door MHV. Margraten had snel antwoord en scoorde drie keer achterelkaar. Hierna volgde MHV weer en werd de stand gelijk. De eerste 7 meter was voor Margraten en werd gescoord. Vervolgens kreeg MHV een mindere fase. De midden opbouwspeelster van Margraten kreeg vrij baan en kon drie keer achter elkaar scoren. De aanval van MHV liep niet lekker en even later kreeg MHV haar eerste 2 minuten tijdstraf en ook een 7 meter tegen. De stand ging hierdoor van 4-4 naar 11-5. MHV kon zich gelukkig herpakken en door snel spel wisten de dames de stand weer gelijk te trekken. Margraten scoorde nog net voor rust, waardoor de teams met 15-14 de rust in gingen.

MHV kwam vol zelfvertrouwen de kleedkamer uit. Er werd fel en samen verdedigd en de aanvallen werden mooi uitgespeeld. Margaten bleef echter bij, door met twee cirkelspeelters in de aanval te spelen. MHV ging wat slordiger spelen, was te afwachtend in de verdediging, waardoor Margraten met drie punten voor kwam. MHV gaf zich echter niet gewonnen en kon 3 minuten voor tijd de stand weer gelijk trekken en kwam zelfs met een doelpunt voor te staan. Margraten kon via een afstandsschot toch scoren. Met nog ruim een minuut op de klok had MHV nog kans op de winst. Echter wisten de dames niet te scoren en was de eindstand 26-26. De dames hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Als de dames deze lijn kunnen doorzetten, belooft het ook volgende week een spannende wedstrijd te worden.

Volgende week zaterdag 16 december, 20.45 uur, spelen de dames van MHV’81 in Mill de laatste wedstrijd van dit jaar, tegen V&L2 uit Geleen.