Foto: Cockie Kremers

In de loop van volgend jaar zal op de locatie van de voormalige IFA, Spar en daarna Spring kinderopvang een huis- en tandartspraktijk verreizen. Het pand van de familie Van den Tillaart zal gesloopt worden en ruimte bieden aan een volledig nieuw pand. Op de begaande grond zal de huisartspraktijk van Edith Bons komen en op de verdieping (inclusief lift) de tandartspraktijk van haar echtgenoot Tom Gunnink. Beiden zijn zij sinds vorig jaar actief als huis- en tandarts in Mill.

Vorig jaar februari (2020) nam Edith Bons de praktijk van huisarts Veelers aan de Hoogstraat in Mill over. “Meteen daarna kregen we te maken met de pandemie van het coronavirus. Je bedenkt tevoren wel wat scenario’s, maar niet dit. Hier had ik geen rekening mee gehouden.” Een maandje eerder nam haar echtgenoot (Tom Gunnink) de tandartspraktijk van Hans Welink aan de Stationsstraat in Mill over. “Aan zo’n overname gaat een heel traject vooraf en dan kijk je ook naar een nieuwe locatie. Want het zijn prachtige panden met super veel karakter, maar ook zijn het beide praktijken aan huis. Door de groei van patiënten die wij samen hebben doorgemaakt, merkten we wel dat het fijn is om een nieuw fris en modern gebouw neer te kunnen zetten.”

Na een zoektocht naar een geschikte locatie kwam men terecht aan de Oude Langenboomseweg bij het pand van de familie Van den Tillaart. “We hebben nu een belangrijke stap gezet met de vergunning die rond is. Hiervoor zijn de tekeningen gemaakt en nu zijn we bezig met de financiën. Het is een veranderende tijd en we zijn nu bezig met de aannemer en de bank. Als dat rond is, dan is dat een enorme opluchting en kan er echt aan de slag gegaan worden.” Er worden nu wat voorbereidingen getroffen om straks direct aan de slag te kunnen als alles definitief rond is. “Het gebouw wat er nu staat gaat helemaal weg. Het zou nog wel even mee kunnen gaan, maar wij zijn allebei nog onder de veertig en het idee is wel om iets neer te zetten waar we de komende dertig jaar kunnen werken.” Hierdoor is men ook klaar voor de ontwikkeling die de zorg de komende tijd door zal maken. Ergens in 2022 zal het nieuwe pand geopend worden. Edith: “Hoe eerder hoe beter. We hebben er echt zin in om in een mooi nieuw pand te zitten.”

Beluister het hele interview met Edith Bons via de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via Spotify, Apple podcasts of een van de andere podcastplatformen. Ook op de podcastpagina op www.het12uurtje.nl zijn de interviews terug te horen.