Alle inwoners van de samenwerkende gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert ontvangen deze week een brief van hun burgemeesters. In deze brief vragen de burgemeesters Hillenaar, Roolvink en Walraven aandacht voor ondermijnende criminaliteit en de overlast die hieruit voortkomt.

Donderdagmorgen 7 september heeft er een ernstig ongeval plaats gevonden op de Volkelseweg in Mill. Een automobilist botste even voor 1.30 uur hard tegen een boom en kwam op zo'n 100 meter verderop overdwars op de weg tot stilstand.

Vandaag, donderdag 24 augustus, was er ron 20.00 uur een eenzijdig ongeval aan de Hoogstraat in Mill. Een auto met een Pools kenteken kwam vanuit de richting Beerseweg en schampte in de Hoogstraat een lantaarnpaal waarna de auto tot stilstand kwam.

In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus is er een quad gestolen in Langenboom. Deze stond in een schuur. Naast de quad is er ook gereedschap ontvreemd.

Donderdag 10 augustus werd de woning van een 28-jarige Millenaar opengebroken door de politie. Zijn bedrijf Pro-Farma wordt verdacht van handel in het giftige bestrijdingsmiddel fipronil dat in miljoenen eieren terechtkwam.

Ruim tien miljoen Nederlanders vertrekken deze zomer naar hun vakantiebestemming. Tijd om uit te rusten en om je weer even op te laden. Dat hele vakantie-effect is in één klap weg als bij thuiskomst blijkt dat inbrekers tijdens je afwezigheid hun slag hebben geslagen.

Vandaag, zaterdag 5 augustus, is tussen 11.00 uur en 12.00 uur een auto beschadigd op het marktplein in Mill. Er is met een scherp voorwerp van voor tot achter een streep over de auto getrokken. Er is aangifte van vernieling gedaan bij de politie.

Helaas komt het regelmatig voor dat goederen uit auto’s worden gestolen. Goederen die zeer in trek zijn bij auto-inbrekers zijn snel te verhandelen goederen, zoals mobiele telefoons, audioapparatuur, laptops, navigatiesystemen en foto- en filmapparatuur.