Afgelopen zomer organiseerden de Agrarische Natuurverenigingen in Oost Brabant een wedstrijd: “Wie bouwt het mooiste insectenhotel”. Er is in grote getale op deze prijsvraag gereageerd, het aantal inzenders overtrof de verwachtingen. Dat is echter niet het enigste wat onze verwachtingen overtrof, de verschillen in de insectenhotels qua vorm, gebruik materialen en indeling van de hotels was geweldig.

ANV De Raamvallei stelde prijzen beschikbaar voor de beste bouwers in ons werkgebied. De jury heeft inmiddels alle inzendingen goed bekeken en de winnaars zijn bekend. De insectenhotels zijn beoordeeld op doelmatigheid, juiste gebruik van de juiste materialen, afwisseling van materialen, de uitstraling en de plek van het insectenhotel.

De insectenvlinder van Lia Berendes uit Sint Hubert is een voorbeeld van een functioneel insectenhotel, met een groot aanbod voor diverse insecten.
Een welverdiende eerste prijs van €150,-.

Tweede prijs: fam. Cuppen uit Cuijk

Derde prijs: Sjaak van Lanen uit Sint Hubert

Vierde prijs: Paul Kriele uit Mill

Vijfde prijs: Sylvia Albers uit Mill van zorgboerderij de Horst

Alle deelnemers dingen mee naar de hoofdprijs: “Wie bouwt het mooiste insectenhotel van geheel Oost Brabant”, waarvan de uitslag binnenkort mag worden verwacht.

De Agrarische Natuurvereniging Raamvallei bedankt alle enthousiaste deelnemers voor hun inzendingen. Het is erg fijn om te zien dat zoveel mensen begaan zijn met de insecten en de bijen.