De politie pakte afgelopen maandagavond de bewoner (32) op van een woning aan de Houtwolstraat in Mill. Volgens een anonieme tip zou daar mogelijk zwaar vuurwerk en/of drugs opgeslagen zijn.

In de woning ontdekte de politie vervolgens inderdaad een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk. Daarnaast stuitten zij op hard- en softdrugs én wapens.

De hulp van de explosievenruimers van de Explosieven Opruimingsdienst werd vervolgens ingeroepen voor verder onderzoek en evt. ruiming van vuurwerk. Uit hun onderzoek bleek inderdaad dat het om een partij zelf gefabriceerd zwaar vuurwerk ging. De locatie werd afgezet, maar omwonenden hoefden hun woning niet te verlaten.

Uiteindelijk is bijna 100 kilogram aan illegaal zwaar vuurwerk ontdekt. Het gaat om flitspoeder uit zogeheten Cobra’s die in zogeheten ‘shells’ zijn overgeheveld. Dat zijn ronde explosieven die niet voor consumenten geschikt zijn. De partij vuurwerk is ondertussen op een locatie in de omgeving tot ontploffing gebracht. 

Tijdens het zoeken in de woning naar vuurwerk en drugs vonden de agenten onder meer een niet van echt te onderscheiden alarmpistool, zogeheten werpsterren en een busje pepperspray. Ook stuitten zij op honderden pillen, vermoedelijk XTC, én kleine hoeveelheden amfetamine, GHB en softdrugs.

De recherche onderzoekt deze zaak. De verdachte wordt verhoord voor zijn rol en aandeel in deze zaak. De inbeslaggenomen wapens en drugs worden na het onderzoek vernietigd.