Door de wijkagentes gemeente Mill en Sint Hubert: Succes moet je delen en wat proberen wij te hameren op het melden van verdachte situaties. Nou hebben onze collega’s een leuk succes gehad naar aanleiding van een melding “verdachte situatie”. 

Begin maart 2016, in de ochtend, krijgen onze collega’s de volgende melding: “Er staat een auto in de bebouwde kom van Mill. Dit voertuig is er gisterenavond neergezet. Er is niemand bij gezien.”

De collega’s gaan kijken en treffen een bestelauto en trekken het kenteken na. Uit dat onderzoek blijkt dat het voertuig niet verzekerd is en dat er geen geldige APK keuring op zit. Zij kijken in het voertuig en treffen daarin diverse goederen, variërend van gereedschap, bladblazers tot autobanden. Zij hebben zicht op een serienummer van een gereedschap en controleren dit. Hieruit blijkt dat het goed afkomstig is van een diefstal uit 2014.

Naar aanleiding van dit feit stellen zij een onderzoek in op het genoemde voertuig en wachten tot dit voertuig gaat rijden. Dit gebeurd ook dezelfde ochtend en in Elzendorp wordt het voertuig staande gehouden. De bestuurder van het voertuig probeert rennend te vluchten, maar de collega’s kunnen hem nog aanhouden. 

Andere collega’s krijgen ondertussen een melding van een inbraak bij een loodsencomplex te Langenboom. De eigenaar van het complex heeft de inbraak ontdekt en meldt dit aan de politie zodat hij aangifte kan doen. Daar er verschillende mensen een loods bij hem huren zijn er meerdere mensen benadeeld. Deze benadeelde waren ook ter plaatse en van hen werd ook een verklaring opgenomen. Een van hen melde dat hij een voertuig miste. Het merk, type en kleur kwam overeen met het voertuig wat betrokken was bij de aanhouding in Elzendorp. 

Er werd een voorzichtige conclusie getrokken dat de verdachte die in Elzendorp was aangehouden mogelijk verantwoordelijk was voor de inbraak in Langenboom. Daar we alles moeten bewijzen is er een grondig onderzoek gedaan naar de sporen en de goederen welke zijn weggenomen en naar de goederen welke in de bestelauto zijn aangetroffen. Op dit moment zijn diverse goederen terug bij de rechtmatige eigenaar. 

Alle onderzoeksresultaten dienen aangeleverd te worden bij het openbaar ministerie. Zij gaan kijken in hoeverre de feiten welke de verdachte ten lasten worden gelegd wettig en overtuigend bewezen zijn en wat een passende straf is. 

Zonder deze ogenschijnlijke simpele melding was het nooit tot dit succes gekomen evenals de juiste en volledige aangifte welke in 2014 gedaan is. 

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande nog vragen en of opmerkingen zijn dan horen wij dat als wijkagentes in de gemeente Mill en Sint Hubert graag. Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..