Vandalisme, klussende buren, drugs, onjuist geparkeerde voertuigen, scooters, pubers en zelfs hondenpoep; van alles kan mensen tot wanhoop drijven. Buurtoverlast is voor veel mensen een bron van frustratie, ergernis en woede.

Vaak in die volgorde, want “met die man/vrouw valt toch niet te praten”. Totdat de bom barst en de opgekropte woede zich een weg naar buiten baant: “Idioot, zet die herrie zachter.” Maar de muziek dreunt harder en harder. Wij, Renske en Janine weten er alles van. ”Buurtoverlast is een ruim begrip. Niet iedereen ervaart hetzelfde onder overlast. Een hondenliefhebber ergert zich minder snel aan hondenpoep dan iemand die niet van honden houdt. Een klussende buurman is vaak vervelend voor buren met kleine kinderen. Ouderen lijken zich eerder te storen aan de moderne jeugd. De tolerantiegrens is bij iedereen verschillend.”

Praat over ergernissen

Hebt u problemen met uw buren? Wij adviseren om dan eerst te proberen samen het probleem op te lossen. “Vaak wordt direct de politie gebeld zonder de buren te spreken. Ervaring leert dat een goed gesprek vaak volstaat om conflicten op te lossen of te voorkomen.” Ook kunt u terecht bij buurtbemiddeling (www.buurtbemiddelinglvc.nl). Buurtbemiddeling Land van Cuijk is een initiatief van Sociom, organisatie voor Welzijn Land van Cuijk en Woningcorporatie Mooiland. De coördinatie van Buurtbemiddeling Land van Cuijk ligt bij Radius. Buurtbemiddeling kan plaats vinden in de Gemeente Grave, Gemeente Cuijk, Gemeente Boxmeer, Gemeente Sint Anthonis en Gemeente Mill en Sint Hubert.
Komt u er echt niet uit en loopt het uit de hand? Neem dan contact op met de politie via 0900 - 88 44.

Jeugdoverlast

Veel meldingen die bij de politie binnenkomen gaan over jeugdoverlast. Veel wijken hebben wel één of meerdere groepen jongeren die rondhangen. De wijkagent investeert samen met de jeugdagent Esther van Orsouw veel in deze jongeren. ”Wij proberen met ze in contact te komen. Dan weet ik wie ze zijn en zij weten wie ik ben. Als er dan problemen komen kan ik de jongeren makkelijker aanspreken. Samen met de gemeente en jongerenwerk zoeken we bijvoorbeeld naar hangplekken waar de omwonenden minder last van ze hebben. Speciale aandacht is er voor jongeren die dreigen het criminele pad op te gaan.”

Uw wijkagent

Meer informatie of contact met uw wijkagent?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.