Foto's: Bo Pennings

Er is de afgelopen weken een flinke toename van aanstootgevende graffiti geconstateerd op diverse panden in onze gemeente. Er werden al meerderen malen aangifte gedaan van vernieling naar aanleiding hiervan.

De politie is tijdens de surveillance uiteraard extra alert en ze willen ook u verzoeken om de ogen en oren open te houden. Om dit te doen stoppen hebben zij uw meldingen nodig en schroom vooral niet om 112 te bellen indien u iemand bezig ziet met dit bekladden.

Politie zoekt vandalen

Wijkagent Renske van Dijk stelt vast dat er de laatste weken een flinke toename is in het bekladden van diverse gebouwen in Mill, Sint Hubert en omliggende dorpen. Het gebeurt vooral in de avond en nachtelijke uren. Vandalen hebben het gemunt op onder andere de kerk, buurthuis, leegstaande gebouwen, electriciteitskastjes/ huisjes, enzovoort.
Zinloze vernielingen kosten de gemeenschap jaarlijks veel geld. De wijkagent zoekt informatie zodat het vandalisme wordt gestopt en de verantwoordelijke daders uiteindelijk zelf voor de kosten opdraaien.
Vernieling wordt over het algemeen gepleegd door groepjes tieners. Soms loopt een spel uit de hand. Andere keren wil een enkeling zichzelf tegenover de groep bewijzen en ook frustratie, verveling of wraak zijn aanleidingen. De kosten van reparatie zijn meestal hoog. Als de daders worden achterhaald en zij blijken minderjarig te zijn, dan zijn de ouders aansprakelijk voor de ontstane schade.

Melden

Vernielingen zijn niet alleen irritant en kostbaar. Ze zijn er ook de oorzaak van dat mensen zich onveilig voelen in hun eigen woonomgeving. Genoeg redenen dus voor de politie om in actie te komen. Zij vraagt mensen die kennis hebben over de dadergroep, zich te melden bij de wijkagent.
Wanneer u ziet dat er weer een gebouw beklad wordt belt u direct 112. (Mogelijk kunt u zelfs een foto of filmpje maken van de dader met uw telefoon)

Uw wijkagent

Meer informatie of contact met uw wijkagent? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 0900 - 88 44.