Brandweerpost Mill is onderdeel van de regio Brabant-Noord. Samen met 38 andere posten maakt post Mill deel uit van deze regionale brandweerorganisatie. In deze regio zijn in totaal zo’n 1.200 collega’s aan het werk.

Binnen deze organisatie voeren beroepsmedewerkers ondersteunende taken uit op het gebied van preventie, preparatie en repressie.

Brandweerpost Mill telt 25 postleden. Dit zijn mensen met een hele diverse achtergrond: mannen en vrouwen die naast hun brandweerwerk bv. lasser, monteur, administratief medewerker of zelfstandig ondernemer zijn.

Als je spreekt over ‘de brandweer’ dan associëren de meeste mensen dat direct met rode auto’s en brandblussende mannen en vrouwen. En voor een deel klopt dat beeld. Primaire taak van de brandweer is tenslotte het blussen van branden. Maar de brandweer doet veel meer. Regelmatig worden brandweermedewerkers ingezet bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade, waterongevallen en dieren in nood. Ook de politie of ambulancedienst kan een beroep doen op de brandweer voor assistentie. Daarnaast geeft post Mill uitvoering aan twee specialismes: hulpverlening en oppervakteredding. Bij het specialisme hulpverlening moet je bv. denken aan ondersteuning bij zwaardere verkeersongevallen waarbij bv. meerdere voertuigen, vrachtwagens of landbouwvoertuigen betrokken zijn. Bij het oppervlaktereddingteam gaat het om snelle interventie bij waterongevallen ter ondersteuning aan de lokale brandweer en het duikteam.

Nieuwe collega’s

Onder het motto groen licht voor brandweerrood zoekt Brandweer post Mill nieuwe collega's (M/V).
Heb jij het in je om vrijwilliger bij de Brandweer te zijn? Wil jij je inzetten voor anderen en hulp verlenen onder niet alledaagse omstandigheden? Kun je overdag snel op de brandweerkazerne zijn? Dan is het brandweervak vast iets voor jou! De Brandweer biedt spannend en uitdagend werk en een hechte groep collega's. Je wordt opgeleid tot (rijksgediplomeerd) brandwacht. Je werkt met de modernste brandbestrijdings- en redmiddelen. Voor oefenen, opleiden en uitrukken ontvang je een vergoeding. De opleiding tot brandwacht, een dag of avond cursus, is voor rekening van de brandweer.

Jaarlijks worden onze vrijwilligers ongeveer 50 keer gealarmeerd. De vaste oefenavond is op dinsdagavond. Ter bevordering van de onderlinge binding kent de post een actieve personeelsvereniging.

Is je interesse gewekt en lijkt het je wat om vrijwilliger te worden, neem dan contact op met de postcommandant Frank van Berkel via telefoonnummer 06 - 53 35 32 12 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard kun je bij hem ook nadere informatie krijgen over het werk van een brandweervrijwilliger, de organisatie, wat wij van jou vragen en wat je voor ons kunt betekenen.