Sinds begin deze maand zijn er in de 5 gemeenschapsaccommodaties in onze gemeente speciale brievenbussen te vinden. Hiermee willen de wijkagentes een laagdrempeligere manier bieden om hen te bereiken.

Vooral ouderen gaven aan dat zij niet altijd een computer hebben om via mail of internet iets door te geven. Het gaat hierbij dan niet om het doen van aangifte, maar om de politie te wijzen op bijvoorbeeld verdachte of gevaarlijke situaties. Door het op papier te zetten en in de brievenbus te deponeren, kunnen de wijkagentes ermee aan de slag.

Niet twijfelen

“Vaak twijfelen mensen of hetgeen zij willen melden wel belangrijk genoeg is om bij de politie te melden,” vertellen wijkagentes Renske van Dijk en Janine van der Steen. “ Niet twijfelen, wij willen graag weten wat inwoners te melden hebben. Door meldingen te doen, kan men ons aansturen om de problemen aan te pakken die inwoners belangrijk vinden. Wij willen zoveel mogelijk weten wat er speelt, zodat we er kunnen zijn wanneer het nodig is.”

Brievenbussen

“Tijdens een interview met de wijkagentes bij de lokale radio, hoorden zij dat ouderen het soms lastig vinden iets door te geven aan de politie,” vertelt burgemeester Walraven. “Niet iedereen heeft een computer om per mail of internet wat te melden. Tijdens een overleg met de politie hebben we dit besproken. Elders in het land werkten ze met speciale brievenbussen en het leek ons een goed idee.”
Burgemeester Walraven geeft aan dat inwoners de oren en ogen zijn van de politie. “Wekelijks zal de politie de bussen legen en dit is een extra mogelijkheid om laagdrempelig contact te krijgen met de politie.” Belangrijk hierbij is om ook de eigen gegevens te noteren, zodat de politie contact op kan nemen voor eventuele extra informatie.

Locaties

De bussen zijn te vinden in Langenboom bij de Wis, in Mill bij de Wester en Myllesweerd, in Sint Hubert in de Jachthoorn en in de Wilg in Wilbertoord. De bussen zijn blauw van kleur, hebben politiestrepen en er staat ‘politie’ op.
Wijkagentes: “Deze bussen staan er voor de inwoners. Iedereen mag hiervan gebruik maken wanneer men een bericht heeft voor ons, wanneer men iets wil melden, dat niet dringend is, iets wil bespreken of gewoon even contact wil met de politie. Men schrijft ons een briefje met naam, adres en telefoonnummer en de betreffende boodschap aan ons en wij gaan ermee aan de slag.”

Contact

De politie komt liever voor niets, dan te laat, dus bel bij acute zaken het alarmnummer 112, of het algemene nummer 0900 - 88 44 bij minder haast.

Meer informatie of contact met uw wijkagent? 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..