Foto: Cockie Kremers

Vanuit de Stationsstraat kwam op zaterdag 25 maart een auto met hoge snelheid de Spoorstraat ingereden, hij zag hierbij een fietser over het hoofd.

De fiets (met achter op de fiets een kinderzitje) kwam onder de auto terecht, de auto met daaronder de fiets schoof door en kwam tot stilstand tegen de gevel van jongerencentrum de Wissel. De fietser is hierbij overleden.

Brand

Door de klap tegen de gevel en de daaruit voortkomende trilling in het gebouw viel een ingeschakeld elektrisch kacheltje in de ondergelegen kelder om op diverse opgeslagen spullen. Hierdoor ontstond brand. Deze brand breide zich via de houten trap uit naar de begane grond. In het pand waren op dat moment 2 personen aanwezig.

Vaardigheidstoets

Gelukkig ging het hierbij niet om een echt ongeval maar een scenario van een vaardigheidstoets voor brandweerkorpsen. Hiervoor nam Brandweer Mill de organisatie voor haar rekening. Tot voor enkele jaren geleden stonden deze vaardigheidstoetsen bekend als brandweerwedstrijden.
Elk jaar organiseert het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klassen TS-HD, 112, Hoofdklasse en Oppervlakteredding.
Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenario’s. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen.

De vaardigheidstoetsen worden ieder jaar door andere posten georganiseerd. Dit jaar was post Mill dus aan de beurt. Op 25 maart namen korpsen uit Erp, Megen, Sint Anthonis, Berlicum, Lith, Grave, Drunen, Schaijk, Boekel en Vlijmen deel.