Agressief rijgedrag, bumperkleven en rijden onder invloed zijn de top drie van ergernissen in het verkeer en ook de oorzaak van veel aanrijdingen en gewonden.

Ook in de gemeente Mill en Sint Hubert treden wijkagentes Janine van der Steenhoven en Renske van Dijk met hun clusterleden actief op tegen dergelijk asociaal weggedrag. Dit gebeurt onder andere met onopvallende auto’s en motoren. Door de inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert kwamen veel klachten binnen over asociaal weggedrag van verschillende weggebruikers.

Asociaal rijgedrag is een ruim begrip. Denk aan bijvoorbeeld hoge snelheid, inhalen, piepende banden, rijden zonder verlichting, mobiel telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig, rijden door rood licht, geen voorrang verlenen, bumperkleven, geen richting aangeven, etc, etc. Daarnaast wordt er ook geklaagd over het gebruik van verschillende motorvoertuigen op hangplekken. Er wordt af en aangereden, luide muziek gedraaid, geclaxoneerd en het geluid van de lopende motoren worden als storend ervaren.

Dit was aanleiding voor het opzetten van een grote integrale controle. Hierbij was de belastingdienst, RDW en politie aanwezig.

Op zaterdag 6 januari 2018, om 14.30 uur startte de controle. Ter hoogte van de N264 stond een ANPR auto (automatische kentekencontrole). Op het moment dat er een “Hit” was, werd de betreffende auto naar de parkeerplaats aan de Langenboomseweg te Mill gedirigeerd. Daar stond politie, belastingdienst en het RDW om controle te doen.

In totaal zijn er bij de controle 63 voertuigen gecontroleerd. Ook is er bij elke bestuurder een blaastest afgenomen. Geen enkele bestuurder zat met alcohol achter het stuur. De belastingdienst heeft op 4 voertuigen beslag gelegd, waarvan er 2 zijn afgevoerd. Totaal bedrag wat betaald is, is 2336 euro, waarvan 778 euro de grootste contant betaling is geweest.

Het RDW heeft de nodige zaken gecontroleerd. Door de politie zijn er in totaal 3 geluidsmetingen gedaan, waarvan 2 voertuigen te veel geluid produceerde. Daarnaast is er een verbaal uitgeschreven voor een lekke uitlaat en voor losliggende lading.

Meer informatie of contact met uw wijkagent?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.