De stichting prijst zich gelukkig met de stallingsplaats bij Tillemans in Mill. (Foto: Rob Vloet)

De WensBus zal in januari worden geleverd en de Stichting SwomWensBus zal een feestelijke ingebruikname van de bus regelen op vrijdag, 1 februari van het volgend jaar. Dit werd bekend gemaakt door Marietje van de Ligt en Trees Franken, beiden lid van het bestuur van de stichting, tijdens een radio uitzending van de SWOM bij de LOM op vrijdagmorgen.

Gewerkt

Er wordt hard gewerkt achter de schermen. Momenteel zijn er 20 chauffeurs die in samenwerking met de Zorgboerderij de Horst en Sociom instructie krijgen in de omgang met mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. De stichting prijst zich gelukkig met de stallingsplaats bij Tillemans Groep in Mill. Daar heeft een ploeg vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om een ruime stalling te bouwen voor 2 bussen. Op zaterdag, 24 november heeft het stichtingsbestuur een eerste kennismaking gehad met de chauffeurs bij de stalling, waarbij de chauffeurs op de hoogte werden gebracht van de bediening van de poort, de kluis en de stalling. Chauffeurs die zich nu nog aanmelden worden op een wachtlijst geplaatst.

Rijden

De WensBus gaat na de feestelijke ingebruikname op maandag, 4 februari voor het eerst rijden. Dan is de bus ook voorzien van de stickers van alle enthousiaste sponsors. De sponsors worden op een later tijdstip door het bestuur in het zonnetje gezet. De stichting gaat mogelijk gebruik maken van een planningsysteem van het Nationaal Ouderenfonds met rittenstaten, rooster voor chauffeurs en zone- en strippenkaarten. Ritprijzen worden later bekend gemaakt, maar de stichting is niet van plan om de vervoersdienst van de Ouderen Hulp Dienst van de SWOM te beconcurreren. Zie ook www.swomill.nl.

Meer informatie kunt u krijgen bij het secretariaat, tel. 0651269336, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..