Valt u wel eens of bent u bang om te vallen? Dan is het programma “Valpreventietraining” mogelijk iets voor u.

Per januari 2019 wordt gestart met valpreventietraining in Mill. Dit betekent dat er een programma gevolgd kan worden van 10 trainingen. De helft van het programma zal bestaan uit balanstraining en de andere helft is valtraining. Bij aanvang is er een intake en op het einde zal de voortgang getoetst worden. Het volledige programma is verdeeld over 7 weken. Week 1 is de intake, dan 5 trainingsweken en in week 7 volgt de eindmeting en evaluatie.

De training zal worden verzorgd door een samenwerking van Fysiotherapie Mill en FysioSupport. Locatie is “De Wester” aan de Havikstraat in Mill. Er wordt gestart met 2 groepen die zowel op maandag als op donderdag zullen trainen. De eerste groep start om 14.00 uur en de tweede om 15.00 uur.

Het is belangrijk dat u aan een aantal voorwaarden voldoet voordat u aan de training kunt deelnemen. Zo is het niet mogelijk om deel te nemen wanneer u niet in staat bent om te lopen zonder rollator. Ook moet het mogelijk zijn om op uw knieën op een dikke mat te oefenen. Bij twijfel kunt u contact opnemen met een van de twee de betreffende fysiotherapiepraktijken. Wanneer u niet in aanmerking komt voor de groepstraining is het eventueel mogelijk individueel begeleiding te krijgen.

De kosten worden zoveel mogelijk vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Dit betekent dat wanneer valpreventie in uw verzekering is opgenomen de kosten hier verhaald worden. Voor de intake en eindmeting zullen 2 fysiotherapie behandelingen gerekend worden. Voor deelnemers die geen vergoeding hebben voor valpreventie is subsidie aangevraagd.

Voor verdere vragen of aanmelden kunt u zich melden bij één van de onderstaande fysiotherapiepraktijken.

Fysiotherapie Mill
Langenboomseweg 2b Mill
0485-451107
www.fysiotherapiemill.nl

FysioSupport
Hoogveldseweg 1 Mill
0485-470166
www.fysiosupport.com