Kunstobject De Koe is afgelopen week overgebracht naar een nieuwe eigenaar. De Koe was eerder dit jaar te bewonderen langs de kunstroute van Ontdek Mill.

Bas van Lith, Gertjan Raaijmakers en Christ’l van der Burgt, makers van De Koe, besloten De Koe voor het goede doel te verkopen nadat de kunstroute werd beëindigd.

Donatie voor Stichting Matchis

Via de website www.ontwerpvanc.nl kon iedereen bieden op het kunstwerk. Tijn van Summeren bood uiteindelijk het hoogst. Christ’l: “Het was tot op het laatst erg spannend. Door het delen van het kunstwerk op social media kregen we een groot bereik. Dat oversteeg onze verwachtingen. We zagen dat er uit heel Nederland bezoekers waren op de website. We zijn blij dat uiteindelijk een Millse ondernemer het hoogste bod heeft.” De opbrengst van De Koe gaat naar Stichting Matchis, een stichting die zich inzet voor stamceldonatie.

Nieuw natuurproject

De Koe is natuurlijk een kunstwerk dat erg mooi past bij het melkveebedrijf van de familie Van Summeren aan de Beerseweg in Mill. Nog mooier is het toekomstige project waar De Koe geplaatst zal worden. Tijn: “We gaan hier binnenkort starten met een project. De bedoeling is dat er meer natuur gaat komen en dat de weide tussen de Achterdijk en de Lage Raam een natuurgebied wordt. In het natuurgebied komt bijvoorbeeld ook een bankje te staan waar mensen kunnen zitten om te genieten van de natuur. De Koe zal een mooie plek krijgen in het nieuwe natuurgebied.” Voordat de weide een natuurgebied is dat past in het project van het Brabants Landschap en het waterschap, is nog een flink aantal werkzaamheden nodig. De Koe is staat tot die tijd op een andere plek bij het melkveebedrijf gestald.

Voor meer foto’s en informatie over het ontwerp en de gebruikte materialen van De Koe kan gekeken worden op www.ontwerpvanc.nl/kunst.