Per 1 januari is Bart van Hees uit Mill de nieuwe voorzitter van het toeristisch en recreatief platform Ontdek Mill.

Bart neemt op die datum de voorzittershamer over van Ad Berends. Deze laatste was sinds de start van Ontdek Mill in het najaar van 2012 voorzitter. Binnenkort kijken we in De Neije Krant met Ad terug op de eerste 6 jaar van Ontdek Mill.

Bart van Hees (1980) is opgegroeid in Uden. Na een studie in Wageningen woonde hij enige tijd samen met zijn vrouw Kirsten in de Flevopolder. “Kirsten komt uit Bergen op Zoom en het begon bij ons na een jaar of 6 Flevopolder toch wel te kriebelen om terug naar Brabant te gaan. We zochten naar een centraal gunstig plekje als uitvalsbasis, omdat we alle 2 als zelfstandig ondernemers door heel Nederland werken. Ook wilden we graag een boerderij die we naar onze eigen ideeën konden verbouwen. En dat alles vonden we aan de Beerseweg in Mill.” Na 10 jaar Mill weet Bart één ding zeker: “Hier gaan wij nooit meer weg.”

Op het moment dat Kirsten en Bart aan de Beerseweg kwamen wonen, wisten ze eigenlijk weinig van Mill. Maar dat veranderde redelijk snel. Bart: “We werden hartelijk ontvangen door de buren en buurtvereniging. In eerste instantie hebben we veel tijd gestoken in het opknappen van het huis, dus toen was er nog niet zoveel tijd voor andere zaken.” Ondertussen hebben ze 4 kinderen en zijn ze te vinden bij zo’n beetje alle activiteiten die in onze gemeente georganiseerd worden. “Zeker ook door de contacten op school via onze kinderen leer je veel mensen kennen. Dat is overigens een proces wat nog steeds loopt. Nu bij en via Ontdek Mill ontmoet ik weer andere enthousiaste mensen.”

Het contact met het platform Ontdek Mill is ontstaan tijdens de activiteiten rond de doortocht van de 100e Nijmeegse Vierdaagse door Mill. “Namens onze buurtvereniging was ik toen coördinator en betrokken bij de werkgroep. Dat was ook zo’n voorbeeld hoe je samen met andere partijen gezamenlijk een mooi feestje kunt bouwen. Daar zet ik dan graag de schouders onder.” Mede naar aanleiding hiervan namen Henri Kremers en Ad Berends contact op met Bart met de vraag of hij wat zag in een functie als voorzitter van Ontdek Mill. “Ik was positief verrast over die vraag. Dat omdat ik natuurlijk geen echte Millenaar ben, mar ik vien ’t wel een moi durpke en wij hebbe ’t hier echt nor onze zin.” Bart hoefde niet lang na te denken. “Nee, als je hiervoor gevraagd wordt en je kunt samen met andere enthousiastelingen activiteiten naar een hoger plan brengen, dan doe ik dat graag.”

Als belangrijke taak ziet Bart vooral het doortrekken van de ingeslagen weg van Ontdek Mill. “We willen ons als sterke en krachtige gemeente in de omgeving neerzetten. Dit kan nog beter als we een sterkere binding hebben met de overige kerkdorpen. Er zijn veel mooie activiteiten in onze gemeente waar we nog meer mensen van moeten laten genieten. Dat kan wellicht door meer zaken met elkaar te verbinden en een nog betere communicatie en promotie.”

Bart nodigt iedereen uit om te reageren en vooral om mee te doen. “Op het moment dat je mee gaat doen, zul je merken hoe mooi het is. Dat heb ik zelf ervaren.”