Anke Verweijen (1982) is 35 weken zwanger als haar man Dennis overlijdt aan de gevolgen van acute myeloïde leukemie. Een paar weken later wordt hun zoontje Timo geboren.

In Mama’s Moed beschrijft Anke hoe ze na de dood van haar grote liefde probeert te blijven genieten van het leven.

Mama’s moed is een ode aan de liefde, die ook na de dood nog zo intens is: ‘Allerliefste Dennis, held, jij maakt me nog altijd gelukkig. Elk moment van de dag denk ik aan je en bezorg je mij vlinders en heel veel liefde. Wij waren, zijn en blijven voor altijd met z’n vieren een TOPTEAM!’

Papa’s Bloed

Mama’s Moed is de opvolger van Papa’s Bloed, waarin Dennis Verweijen het eerste jaar van zijn ziekte beschrijft. Een jaar waarin hij verliefd wordt op Anke, trouwt en voor het eerst vader wordt. En dat terwijl hij halverwege het jaar ongeneeslijk ziek wordt verklaard. De zoektocht naar een geschikte stamceldonor blijkt tevergeefs en ook een alternatieve behandelingsmethode in Duitsland haalt niets uit. Ondanks alle tegenslag besluit hij zijn dromen na te jagen en komen er door zijn inspanningen als ambassadeur van Stichting Matchis honderden nieuwe stamceldonoren bij.

Maarten van der Weijden

Het nawoord van Mama’s Moed is geschreven door Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, met wie Dennis en Anke een bijzondere vriendschap opbouwen tijdens Dennis’ ziekbed. Met de opbrengsten van Mama’s Moed ondersteunt ze de Maarten van der Weijden Foundation.

Stichting Matchis

Stichting Matchis is het andere goede doel dat Mama’s Moed ondersteunt. Dennis zette zich tijdens zijn ziekte op verschillende manieren in voor het Nederlandse centrum voor stamceldonoren. Anke zet de missie van Dennis voort om het tekort aan stamceldonoren in Nederland terug te dringen en hoopt met Mama’s Moed zoveel mogelijk geld op te halen voor de registratie van nieuwe stamceldonoren.

Vanaf 12 januari 2019 is het boek online en via elke boekwinkel te verkrijgen. Het boek kost €19,99 wat ten goede komt aan bovenstaande goede doelen.