Op initiatief van Coalitie Erbij en het Nationaal Ouderenfonds gaf het Nederlands Philharmonisch orkest op donderdag 20 december een uitvoering voor veel seniorenverenigingen. Met dit initiatief laten zij zien dat klassieke muziek voor iedereen toegankelijk is en dat muziek mensen samen brengt.

Via clientondersteuner Toos had KBO Mill van KBO Brabant enkele kaarten gekregen voor dit optreden en Marietje wist vervolgens geschikte leden te benaderen voor dit uitje. Met een rolstoelbusje van Gerrit Beelen en chauffeur Ad Rijkers vertrokken zij om half elf naar het concertgebouw in Amsterdam. Onderweg werd zichtbaar genoten van de reis. Aangekomen op de bestemming was men onder de indruk van het prachtige concertgebouw. Alles was (ook voor rolstoelers) tot in de puntjes geregeld!

Het was een prachtig programma gepresenteerd door Maartje van Weegen, met dirigent Jan Wierba en met medewerking van de slechts 19 jaar oude Franse trompettiste Lucienne Renaudin Vary.
Er werd meegezongen en meegeklapt in een echte feeststemming zo vlak voor de kerstdagen.
De deelnemers vonden het een voorrecht om dit mee te mogen maken!

Na afloop bracht de chauffeur ons door prachtig verlichte straten van Amsterdam weer veilig thuis. Wat hebben onze KBO leden genoten van dit prachtige reisje! Het was een goed verzorgde dag, mede door Marietje, die onderweg ook nog voor een lekkere lunch gezorgd had. M.a.w. een fantastisch dagje uit op de kortste dag van 2018.

Belangrijk

Bij de ONS van januari zijn losse bladen toegevoegd. De Activiteitenkalender 2019 en gewijzigde info van de Informatiemap van de KBO. Bewaar die dan ook daar.