Foto: Toon Willems

Afgelopen zaterdag (12 januari) heeft Prins Bram van ‘t Gèrmelaand als eerste prins een heuse “barrel” ingezegend. Dit uiteraard onder toeziend oog van prinses Renske, vertegenwoordigers van Stichting Carnaval Mill, de sponsors en teamleden.

Deze “barrel” gaat vanaf volgende week een tocht meemaken door Scandinavië, als onderdeel van de Barrel Challenge. Dit is een tocht door winterse omstandigheden, die jaarlijks georganiseerd wordt. Vanuit Mill doet een team mee, bestaande uit vaders Theo Wientjens en Rinze Knol, samen met hun zonen Teun en Richard. Voorwaarde voor deelname is o.a. dat de auto minimaal 20 jaar oud moet zijn. Theo en Rinze hebben een oude Mercedes ML op de kop weten te tikken, waar zij de afgelopen weken hard aan gewerkt hebben om de auto in een goede technische staat te brengen, maar ook is de auto nog voorzien van wat extra verlichting, een bullbar om eventueel onvoorzichtig overstekende elanden mee op te kunnen vangen en een extra zware vrachtwagen-accu om voldoende “geladen” deze barre tocht te kunnen volbrengen.

Naast het feit dat zij zelf het nodige aan de auto aangebracht hebben, zijn ze ook ondersteund door een aantal sponsors, die hen een warm hart toedragen.

Autobedrijf en Bandenservice Bram Schreven, heeft de auto o.a. voorzien van een paar goede winterbanden en de auto opnieuw APK-gekeurd.

De zware vrachtwagen-accu, speciale verlichting, luchthoorn en brandstofsponsoring zijn beschikbaar gesteld door Pim Govers van VAEX Truck Trading uit Ravenstein

En tevens is de auto nog prachtig van de nodige foto’s en belettering voorzien door TGO uit Uden, een bedrijf gespecialiseerd in reclame, drukwerk en belettering, die uiteraard ook Prins Bram en Prinses Renske van Mill via deze wijze de tocht laten meemaken.

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat 19 januari a.s. de spannende reis van start voor Theo, Rinze, Teun en Richard. Zij kijken al uit naar deze enerverende tocht en aangezien de tocht zelfs door Lapland voert, hebben ze wellicht nog de kans om ook het befaamde noorderlicht te kunnen aanschouwen.

Na een hopelijk behouden tocht van ruim een week, verwachten zij dan 27 januari weer in Mill terug te kunnen keren.