Van 20 tot en met 27 januari gaat de editie 2019 van The Barrel Challenge Wintereditie van start.

Deze keer is team Autoservice Sint Hubert van de partij met Eric van der Duijn uit Mill, Erwin van de Burgt en Antoine van Loon, beiden uit Sint Hubert, met hun 23 jaar oude barrel: een “BMW 525i Touring”.

Nederland - Scandinavië

Een tocht die begint in Travemünde, Duitsland, waar ze met de nachtboot de oversteek maken naar Trelleborg. Samen met 300 andere teams uit Nederland begint het drietal aan deze barre tocht. Vanuit Trelleborg rijden ze naar Stockholm, waar ze de nachtboot nemen naar Turku in Finland. Van daaruit gaat de tocht om de Botnische Golf heen terug naar Zweden. Uiteindelijk eindigt de tocht in Bergen Noorwegen waar ze de laatste keer de boot op gaan voor een tocht van 18 uur en eindigen de rijders in de kop van Denemarken. Van daaruit is het nog 1.000 km naar Mill en Sint Hubert.

Prachtige panorama’s

De Barrel Challenge is de allergekste, grensverleggende, meest fantastische winter Barrel tour door Europa. Zeven dagen lang raggen door Europa en daarbuiten in een oude barrel. De auto, de barrel, moet namelijk minimaal 20 jaar oud zijn.
Over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Genieten van mooie uitzichten en in de avond gezellig opwarmen bij een knapperend haardvuur, even bijkomen en uitrusten voor de volgende dag.
De eindbestemming is bekend maar niet de routes er naar toe. Koud winterweer, supermooie bergen en prachtige panorama’s zijn gegarandeerd.
Elke avond rond 22.00 uur krijgen de teams het routeboek voor de volgende dag. Onderweg moeten ze opdrachten uitvoeren en gegarandeerd dat er wegen bij zitten waar je elkaar moet helpen om er doorheen te komen. Een schep bij de hand hebben is noodzaak. Uiteraard gaan de sneeuwkettingen, schep en spikebanden mee.

Avontuurlijke ervaring

Wat begon als een geintje op een verjaardagsfeest een jaar geleden is nu werkelijkheid. Samen hebben Erwin, Antoine en Eric er naar toe geleefd en hebben er ontzettend veel zin in om deze uitdaging aan te gaan. Gelukkig hebben ze vele sponsors gevonden die het leuk vonden om hen financieel te ondersteunen. Daarvoor hartelijk dank.
De BMW is volgestickerd met de sponsorlogo’s en het drietal zal via Facebook de sponsors laten zien en bedanken. Via de dashcam maken ze dagelijks filmpjes en delen die via Facebook zodat iedereen het drietal kan volgen.
Team ASSH Sint Hubert is klaar voor de ultieme uitdaging. De auto is perfect geprepareerd door Autoservice Sint Hubert, de bootovertochten en overnachtingen zijn geboekt. De kachel werkt, dus knallen maar!