In de afgelopen drie jaar heeft Ingeborg Vriends-van der Steijn de heren van cateringbedrijf Smaakmakers geholpen met het “op de kaart zetten” van Tongelaar in Mill. Emil Minten en Hans van der Steijn kregen in 2016 de sleutels van het kasteel, dat eigendom van Brabants Landschap is.

Sindsdien kreeg Kasteel Tongelaar een nieuwe huisstijl, een nieuwe inrichting en aankleding, een grote groep volgers op social media en veel aandacht in de landelijke pers. Naast het concept, het strategisch plan en het ontwerp was Ingeborg ook verantwoordelijk voor de organisatie van alle exposities, evenementen en concerten. Het populaire Ricciotti Ensemble was drie keer te gast en het jaarlijkse “Pluk- en Oogstfeest” is uitgegroeid tot een groot succes.

Hotspot

Bezoekers weten de locatie inmiddels massaal te vinden en ook voor bruiloften en partijen is Tongelaar een hotspot geworden. Emil Minten: “We hebben, mede dankzij de creativiteit en inzet van Ingeborg, een vliegende start gemaakt. Tongelaar is in korte tijd veranderd van een vergeten, stoffig kasteel tot een gezellige en inspirerende ontmoetingsplek. Op de lijst van populaire trouwlocaties in Nederland staat Tongelaar dit jaar hoog in de top-10 en daar zijn we bijzonder trots op!”

Een Goei Leven

Ingeborg is ook mede-bedenker en initiatiefnemer van “Een Goei Leven” in het Land van Cuijk. Ingeborg: “Tongelaar was een prachtig project om energie in te stoppen, zeker ook omdat het kasteel in mijn geboortedorp staat en ik er samen met m’n broer werkte. Dit voelt echt als “mijn kindje” en ik ben erg trots dat het nu op eigen benen kan staan. Met “Een Goei Leven” wil ik mijn liefde voor onze regio, het Land van Cuijk, naar een hoger plan tillen. Het wordt tijd dat het Land van Cuijk ook op de kaart wordt gezet en dat we laten zien wat we allemaal in huis hebben hier.”

Afscheid

Een definitief afscheid van Tongelaar is het nog niet: “Ik organiseer dit jaar nog het Pluk- en Oogstfeest mee, samen met Ontdek Mill. Maar ik vind het ook heel fijn dat er nu weer ruimte komt voor nieuwe opdrachten en uitdagingen.”