Wat is hielspoor? Bij een hielspoor is er sprake van een verkalking ter hoogte van de aanhechting van het peesblad onder de voet.

Uit onderzoek blijkt dat bij ongeveer 75% van de volwassen een dergelijke verkalking wordt aangetroffen. Dit hoeft echter niet te leiden tot het ontstaan van de typische pijn onder de hiel. Veelal is dit het gevolg van overbelasting door veelvuldig staan, wandelen en sporten. Uiteraard speelt het schoeisel wat men draagt hierbij een rol. Door de overbelasting raken de vezels bij de aanhechting van het hielbot geïrriteerd; er ontstaan minuscule scheurtjes. Bij verdere belasting kan de aanhechting zelfs ontstoken raken, in dat geval spreken we van een peesbladontsteking (fasciitis plantaris). Bij langdurige aanwezigheid van de ontsteking kan er zelfs verkalking of verbening van de aanhechting van het peesblad ontstaan. In dat geval spreekt men van een hielspoor.

Bij Shockwave therapie wordt hoog energetische energie met een ‘pistool’ op het hielspoor gericht. De Shockwave behandeling vergruist als het ware de verkalking of verbening. Deze behandeling vindt 1 keer per week plaats gedurende 4 tot 6 weken en valt onder de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Bij ruim 80% van de patiënten met chronische klachten (langer dan 3 maanden) is de behandeling succesvol.
Shockwave is tevens een techniek om ook chronische peesklachten aan bijvoorbeeld de knieschijf, achillespees, tennisarm of schouderpees te genezen.

Binnen het team van FysioSupport in Mill, zijn Coert Comans en Eveline Kessels gespecialiseerd in de behandeling van hielspoor en andere chronische peesletsels.

Voor meer informatie zie de website www.fysiosupport.com of neem gerust contact op! Telefoonnummer 0485-470166 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..