Uiteindelijk wil een mens maar een ding en dat is gelukkig zijn; gelukkig zijn met zichzelf. Dat vraagt twee dingen: een positieve emotie en een doel.

Echt geluk bevat deze twee componenten. Enerzijds het ervaren van positieve gevoelens zoals vrijheid, blijdschap, enthousiasme, vreugde, opwinding, rust. Anderzijds het ervaren van een doel, van zinvol zijn, van perspectief hebben. Je moet beiden hebben.

Je creëert het zelf

Als jij nooit meespeelt in de Staatsloterij zal je nooit iets winnen. Doe je dat iedere maand, dan creëer je die kansen wel. Als de kans niet aanklopt, bouw dan een deur waardoor die kans naar binnen kan. Stel je open.
Een tevreden geest word je winst en dat is de allergrootste zegening die je kan treffen.
Als je tevreden bent is alles goed. Je accepteert jezelf, je omgeving en je leven en dat brengt een gevoel van rijkdom, geluk, rust en voldoening. Zoek het niet in externe omstandigheden, in zakelijke successen; die nieuwe Audi Quattro, die gaat je niet gelukkig maken, althans niet voor lang. Maar wat dan wel?

Wat maakt je gelukkig?

Het antwoord is verrassend eenvoudig. Een nieuwe manier van kijken naar jezelf en je leven. Verander je overtuiging.
Je overtuiging ( dat wat je écht vind; bv. .. dat zal mij nooit lukken … ) is altijd sterker dan wat je wenst. Een overtuiging veranderen is niet sexy, is niet eigentijds en modern. Het is robuust met jezelf in de weer, keuzes maken en doen.
Word zoals je wilt zijn. Zelfonderzoek, geduld, hard werken en doorzettingsvermogen zijn dan sleutelwoorden. Heb de moed om het allerbeste voor jezelf te willen. Dat kost tijd en energie. Niets wat de moeite waard is komt vanzelf. Maar de beloning is enorm en winst voor het leven.
Gelukkig zijn is iets wat je doet en dat je bent, maar je kunt het pas zijn als je het doet.

DOE de onderstaande 5 tijdloze wijsheden en word gelukkiger. Lees ook de 30 anderen en download GRATIS het E-book op www.meulepascoaching.nl.

  • Streef een doel na: Stel je een realiseerbaar maar uitdagend doel waar je als persoon van groeit of waarmee je een bijdrage levert aan de maatschappij.
  • Investeer in familie en vrienden: Liefde van je intimi is de meest gelukkig makende emotie die er is.
  • Help anderen en wees dankbaar: Geef meer dan dat je neemt. Breng tijd door met anderen die minder gezegend zijn in het leven. Het doet jou en de ander goed.
  • Ben authentiek en assertief: Doe van buiten wat je van binnen voelt. Ben eerlijk en oprecht tegenover anderen en jezelf. Je ontvangt dan meer genegenheid. Bovendien geeft het een goed gevoel niet van jezelf te vervreemden en je hart te volgen.

Elke stap in de goede richting, hoe klein ook, is er een. De sleutel en het draaiboek om altijd gelukkig te zijn is er niet. Het leven is verdomme óók lijden. Maar troost je. Iedereen heeft het vermogen om gelukkiger te worden.

DOE. Doe vandaag nog.

Ik wens je daarbij, wat anders … alle geluk … pas dan word je tevreden in je leven. Je creëert het zelf. Het is een gevolg van gemaakte keuzes.

Frans Meulepas
trainen | coachen | advies
www.meulepascoaching.nl
frans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0641539039