De aanvraagperiode voor de leefbaarheidsbijdrage loopt ten einde. Een goed idee indienen voor uw dorp en de gemeente kan nog tot 1 maart 2019. Mag uw idee niet ontbreken? Doe dan snel een aanvraag!

Wat is de leefbaarheidsbijdrage?

Met de leefbaarheidsbijdrage wil de gemeente inwoners ondersteunen bij het behouden en ontwikkelen van de leefbaarheid in hun dorp. Inwoners weten vaak zelf het beste wat er moet gebeuren voor de leefbaarheid in hun dorp en hebben daar doorgaans goede ideeën over. Met de leefbaarheidsbijdrage als ondersteuning kunnen deze goede ideeën een opstart krijgen. Het is bedoeld als kickstarter, als steun in de rug. Goede initiatieven moeten daarna zelf levensvatbaar zijn.

Waar moet een aanvraag aan voldoen?

De leefbaarheidsbijdrage is een manier om met elkaar maatschappelijke doelen te bereiken. De mogelijkheden voor een aanvraag zijn heel breed, maar het moet in ieder geval passen binnen een van onderstaande thema’s:

  • Het is prettig leven in de gemeente Mill en Sint Hubert.
  • Een gezonde geest in een gezond lichaam.
  • Hoe mooi is onze gemeente.
  • Wij helpen elkaar.

Meer informatie over de thema’s en voorwaarden, kunt u vinden op de website.

Hoe doe ik een aanvraag?

Ga naar www.gemeente-mill.nl/leefbaarheidsbijdrage en vul het aanvraagformulier in. U wordt dan via een stappenplan door de aanvraag geleid. Heeft u vragen? Bel met: 0485-46030.