Per jaar loopt meer dan 3% van de amateursporters een voorste kruisband (VKB) ruptuur op. VKB-rupturen komen het meest voor bij jonge mensen (15-40 jaar) die een draaisport beoefenen, zoals basketbal, voetbal, handbal en skiën.

De VKB heeft als functie dat het scheenbeen niet naar voren kan schuiven ten opzichte van het bovenbeen. Bovendien heeft de VKB een belangrijke functie bij het behouden van de stabiliteit tijdens draaibewegingen van de knie. Bij het vermoeden van een ruptuur door toenemende speling op het kniegewricht (vastgesteld door huisarts of fysiotherapeut), wordt een verwijzing opgesteld voor de specialist (orthopeed). Bij het definitief vaststellen van een ruptuur bepaalt de medisch specialist of er een conservatief traject of een operatieve reconstructie zal plaatsvinden.

FysioSupport mag naast haar eigen faciliteiten gebruik maken van de trainingsfaciliteiten van City Resort. Dit tezamen maakt dat het voor onze patiënten een unieke setting is om te revalideren. FysioSupport heeft bijvoorbeeld een sportzaal ter beschikking om individuele en gezamenlijke opbouw in de sport te begeleiden. Hier maken we optimaal gebruik van door 2 avonden per week een VKB-revalidatiegroep aan te bieden, vanaf het moment dat draaibelasting weer is toegestaan (vanaf 6 maanden). Naast onze beschikbaarheid in de avonduren geven patiënten aan dat de korte lijnen met de orthopeden van kliniek ViaSana doorslaggevend zijn om te kiezen voor een behandeling bij FysioSupport.

Gespecialiseerd in revalidatie na een nieuwe knie, kijkoperaties knie en voorste kruisbandoperaties: Lars van Afferen en Eveline Kessels (vestiging Mill), Jan Klap (vestiging Den Bosch).

Bent u geïnteresseerd als (sport)revalidant en wilt u graag meer informatie of een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met FysioSupport. Het telefoonnummer is 0485-470166, bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.