Foto: Hen Daams

On Stage organiseerde op 21 en 22 maart de Junior Netwerktraining. Deze training vond plaats op alle zeven locaties van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer ter voorbereiding op On Stage.

Alle 900 vmbo-leerlingen die deelnemen aan On Stage en hun mentoren deden mee aan deze training. Het doel was om de leerlingen voor te bereiden op de netwerkactiviteiten van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage op 16 mei, en ze tegelijkertijd ook middelen aan te reiken om netwerken in te zetten in hun dagelijks leven.

De trainers van Abor Producties begonnen met workshops in de klassen. Zij vertelden over het begrip netwerken en de do’s & dont’s daarbij. De leerlingen kregen tips over hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren. Zo werd er bijvoorbeeld geoefend met diverse manieren van handen geven en jezelf voorstellen. Er werd gesproken over hoe je zorgvuldig omgaat met een netwerk, hoe je in gesprek kunt komen met mensen die al in gesprek zijn en hoe je een gesprek afrondt. Hiermee krijgen leerlingen tips en tools mee waarmee ze zich goed staande kunnen houden wanneer zij op 16 mei al die 250 beroepsbeoefenaren uit de regio ontmoeten bij het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Daar maken ze afspraken voor werkbezoeken op de Doe Dag van On Stage op 6 juni.

Oproep: We zijn nog op zoek naar meer beroepsbeoefenaars die leerlingen over hun vak willen vertellen. Onder andere kappers, tandartsen, automonteurs, schoonheidsspecialisten, chauffeurs, dierenarts en architect worden nog gezocht. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl.