De sloop van de voormalige concertzaal aan de Stationsstraat in Mill staat op het punt van beginnen. Het gebouw moet plaats maken voor woningbouw. Eerder deze maand al werd ter plaatse groen verwijderd en een enkele boom gekapt.

Sloop

De planning van de sloop is als volgt:

  • Dinsdag 26 maart: plaatsen bouwhekken.
  • Woensdag 27 maart: verwijderen dakpannen.
  • Maandag 1 april: start asbestsaneringswerkzaamheden.

Aansluitend op de asbestsanering volgt de machinale sloop. De eerste werkzaamheden zullen binnen in het gebouw plaats vinden. Naarmate het slopen vordert, worden de werkzaamheden ook aan de buitenzijde zichtbaar. Als alles volgens planning verloopt, zijn de sloopwerkzaamheden eind mei afgerond. De firma Putman uit Westervoort voert de sloopwerkzaamheden uit.

Bereikbaarheid

Nu de slooplocatie afgezet wordt, betekent dit dat het parkeerterrein aan de achterzijde niet meer bereikbaar is. Ook aan de voorzijde van het gebouw kan niet meer geparkeerd worden. Aanwonenden die een tuin in-/uitgang hebben op de locatie kunnen daar gebruik van blijven maken.

Toekomst

Op de locatie ‘voormalige concertzaal’ gaat een groep inwoners woningen bouwen. Dat geschiedt in CPO-verband. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Het is een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners zelf gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. De CPO ‘Woongroep Concertzaal’ wil tien levensloopbestendige koopwoningen voor senioren realiseren.

Informatie

Heeft u vragen over de sloopwerkzaamheden? Neem dan contact op met de projectleider van de sloopaannemer, Marc Jansen, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 026 - 311 2151. U kunt ook contact opnemen met de gemeente Mill en Sint Hubert, Tjeerd Hendriks, projectleider, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0485 - 396 638.

Meer weten over woningbouwplannen in Mill, ga dan naar www.gemeente-mill.nl/woneninmill.