TOP-Beveiliging in Mill bestaat sinds 2006. Edwin Thoonen en Marco Hendriks vormen de directie en geven leiding aan ruim 70 medewerkers.

Hun core business is om bedrijven, evenementen, winkelcentra, bouwplaatsen en (bedrijven)terreinen maar ook particuliere eigendommen te beveiligen. Sinds dit jaar zijn zij in Nederland ook actief met het in de markt zetten van de SOS Safelet armband. Ondertussen is er ook internationaal al belangstelling voor dit product.

Safelet

Aan zowel particulieren als bedrijven levert TOP-Beveiliging sinds dit jaar door het hele land de Safelet armband. Marco Hendriks: “Hiermee kun je vrienden, familie, collega’s en anderen laten weten waar je bent wanneer je hulp nodig hebt. Je drukt op het knopje en bij iedereen die in je netwerk is aangesloten gaat een alarm. Hiervoor kan iedereen een app installeren op de smartphone.” De armband werkt via een bluetooth-verbinding in combinatie met een mobiele telefoon. “Op het moment dat je op het knopje drukt, start er ook een audio-opname. Anderen kunnen dan horen wat er aan de hand is. Tevens is door GPS te zien waar de armband en dus de persoon die hulp nodig heeft zich bevindt. Degene die het dichtste bij is, kan dan direct reageren.”

Voor iedereen

De Safelet is voor een brede groep inzetbaar. Edwin Thoonen: “In onze klantenkring hebben we bijvoorbeeld hotels en supermarkten die hun medewerkers een Safelet hebben gegeven. Maar ook loopt er een pilot bij transport- en taxibedrijven. Binnenkort gaan we deze Safelet binnen de gezondheidszorg introduceren.” Daarnaast is ook voor particulieren dit product beschikbaar. “Denk aan ouderen die alleen wonen, maar ook als men vaak alleen op pad gaat geeft deze Safelet een veilig gevoel. Als er wat zou gebeuren, duurt de telefoon pakken, nummer zoeken en bellen langer dan op het knopje drukken om anderen te alarmeren.”

Netwerk

Iedereen met een Safelet-armband kan een geheel eigen netwerk samenstellen. Familie, vrienden, buurtgenoten en collega’s kunnen gratis de app installeren. Vervolgens zal iedereen die in de contactenlijst van de Safelet drager staat en die is uitgenodigd, worden gealarmeerd door één druk op de knop. “Als men dat wil, kan men ons als TOP-Beveiliging als extra back-up toevoegen. Dat is voor bedrijven vaak handig, zodat er professionele opvolging is.”

Breder inzetbaar

In de praktijk is ook gebleken dat de armband efficiënter inzetbaar is als het om veiligheid gaat dan bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Marco: “Je drukt op het knopje en bij iedereen die in je netwerk is aangesloten, gaat het alarm. Op het moment dat één van hen actie onderneemt, voel je de armband trillen en weet je dus dat er hulp onderweg is. De anderen in je netwerk zien dat ook in de app. Je kunt dus een grotere groep in één keer bereiken dan met een telefoon.”

Overal

Edwin licht toe dat zelfs wanneer je verder weg bent hulp dichtbij kan zijn. “Zo was ik onlangs op een afspraak in Amsterdam en kreeg ik een alarmmelding in de app van iemand die ik niet kende. Er zit in de app een optie dat je voor iedereen binnen 500 meter alarmmeldingen wilt ontvangen van de Safelet, dat heet Guardian Netwerk. Mocht dan iemand uit het eigen netwerk niet snel genoeg kunnen reageren, dan kan dat dus iemand doen die toevallig in de buurt is en lid is van dat Guardian Netwerk.”

Internationaal

TOP-Beveiliging is lid van de Global Secur Alliance Group (www.globalsecuralliance.com). Marco: “Dat is een organisatie waar nu 21 landen bij zijn aangesloten. Wij zijn het enige Nederlandse bedrijf en werden in 2015 uitgenodigd om hier lid van te worden.” Door deze internationale samenwerking kan men ook gezamenlijk internationale diensten aanbieden. Edwin: “Zo hebben we een tijdje geleden voor een internationale multinational gewerkt die in Nederland wat events organiseerde. In elk land waar ze dat deden werd de begeleiding gedaan door een bedrijf wat bij de Global Secur Alliance Group is aangesloten.” TOP-Beveiliging organiseert en begeleidt bij dit soort samenwerkingen dan het totale beveiligingsplan in Nederland. Ook voor verschillende internationale zakenmensen en logistieke bedrijven is TOP-Beveiliging op deze manier actief.

Via deze internationale samenwerking is nu ook in verschillende andere landen belangstelling voor de Safelet. Marco: “Op dit moment draait er bijvoorbeeld een pilot in Zuid-Afrika, Rusland, Israel en Italië. Maar er is in meer landen al enthousiast gereageerd.”

Kosten

Voor bedrijven kost de SOS Safelet 79,95 euro exclusief BTW per jaar. Sluit men een contract af voor 2 jaar, dan bedragen de kosten 144,90 euro exclusief BTW. Voor particulieren kost de Safelet-armband 89,95 euro inclusief BTW per jaar. Dit is inclusief abonnementskosten.

De SOS Safelet-armband is een product van TOP Safe Solutions, onderdeel van:

TOP-Beveiliging
Schoolstraat 33
5451 AS Mill
Tel. 0485 - 38 05 05
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I. www.top-beveiliging.nl