Zorgcentrum Aldenhorst en groep 5 van basisschool De Kameleon in Mill starten in samenwerking met Theatergroep Bint met een bijzonder project: Kletskoek. Kletskoek gaat over nieuwsgierig zijn naar de ander, over iets voor een ander kunnen betekenen en over het plezier van elkaar ontmoeten.

De kinderen en ouderen wonen bij elkaar in de buurt, maar kennen elkaar niet. Wat weten zij nou eigenlijk echt van elkaar? Wat is er waar en wat is er kletskoek? Uitgangspunt bij de ontmoeting is gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid. Door de tijd te nemen voor elkaar, iets samen te doen en met elkaar in gesprek te gaan, ontstaat verbondenheid, meer begrip en wederzijds respect. Zowel zorgcentrum Aldenhorst als basisschool De Kameleon willen dit graag via dit project stimuleren.

Over Kletskoek

Het project bestaat uit drie delen. De eerste stap is dat de kinderen en de ouderen los van elkaar over de ander filosoferen. Wat weten ze al? Wat denken ze? De kinderen en ouderen worden 1 op 1 aan elkaar gekoppeld: zij zijn elkaars KletskoekMaatje. De kinderen gaan op 9 april op bezoek bij hun Kletskoek-maatje in het zorgcentrum en samen kijken ze naar de theatervoorstelling Kletskoek. De voorstelling gaat over alleen zijn, vriendschap, vooroordelen en dromen. Het samen kijken naar de voorstelling zorgt voor verbondenheid. Na het zien van de voorstelling gaan de ouderen en kinderen aan de hand van vragenkaartjes met elkaar in gesprek over hun eigen leven.

Een week na het zien van de voorstelling gaan de kinderen brainstormen over hoe ze hun maatje zouden kunnen verrassen. Ze kiezen een idee uit en voeren dit uit. Het kan zijn iets knutselen en dat brengen, een tekening sturen of een filmpje maken.

Na afloop van dit project gaan zorgcentrum Aldenhorst en basisschool De Kameleon een plan maken om het contact tussen school en zorgcentrum een duurzaam karakter te geven.